Koronakriisi ajoi Ruotsin EM-joukkueen toimenpiteisiin – valmentaja otti yhteyttä Zlatan Ibrahimoviciin

Ruotsin miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Janne Andersson kutsui torstaina kuusi pelaajaa varalle tulevaa EM-turnausta varten. Positiiviset koronavirustestitulokset aiemmin antaneet Mattias Svanberg ja Dejan Kulusevski ovat varmuudella sivussa maanantain EM-avauksesta Espanjaa vastaan.

– Olemme arvioineet tilannetta ja sitä, miten turvaamme tulevaisuutemme. Päätimme, että meidän pitää luoda varakupla, Andersson sanoi torstaina.

Varapelaajat Joakim Nilsson, Isaac Kiese Thelin, Jacob Rinne, Jesper Karlsson, Mattias Johansson ja Niklas Hult harjoittelevat omana ryhmänään erillään muusta Ruotsin joukkueesta.

Aftonbladetin mukaan Andersson tiedusteli varakuplaa varten myös Zlatan Ibrahimovicin tilannetta. AC Milanin hyökkääjä putosi pois Ruotsin EM-ryhmästä loukkaannuttuaan ottelussa Juventusta vastaan. Andersson halusi puhelulla varmistua Ibrahimovicin tilanteesta.

– Tarkistin, onko tilanne yhä sama, Andersson sanoi Ruotsin joukkueen mediatilaisuudessa.

Ibrahimovicin vastaus oli kuitenkin kielteinen. Polvivamman kuntoutus on yhä kesken.

Kukaan nyt valitusta kuusikosta ei voi pelata maanantaina Espanjaa vastaan, koska joukkueen pelaajalistalle ei voida nimetä ylimääräisiä pelaajia. Euroopan jalkapalloliitto Uefan sääntöjen mukaan EM-ottelu voidaan pelata, jos alkuperäisestä ryhmästä vähintään 13 pelaajaa on pelikunnossa.Ruotsin maajoukkuepelaajat ja taustahenkilöt saivat torstaina viimeisimpien koronavirustestien tulokset. Tuoreimmissa tuloksissa ei ollut uusia tartuntoja.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja