Koronahölmöläisestä hyväntekijäksi – tennistähti Novak Djokovicilta merkittävä lahjoitus kotimaansa viruspesäkkeelle

6:00
MTV Uutiset Live 1. heinäkuuta: Koronapandemia ei näytä laantumisen merkkejä Yhdysvalloissa.

Suuren koronakohun keskelle joutunut tennistähti Novak Djokovic, 33, on paikallislähteiden mukaan lahjoittanut yli 40 000 euroa serbialaiselle kaupungille Novi Pazarille. Kaupunki ilmoitti kaksi viikkoa sitten olevansa hätätilassa lisääntyneiden koronavirustapausten takia.

Serbia onnistui rajoittamaan Covid-19:n ensimmäisen purkauksen toukokuun alussa. Nyt valtio on kuitenkin viruksen toisen aallon tiukassa puristusotteessa. Serbiassa kirjataan päivittäin yli 200 uutta tapausta, mikä on 150 tapausta enemmän kuin kuukausi sitten.

Serbia nousi hiljattain suuren huomion keskipisteeksi, kun se antoi Djokovicille luvan järjestää alueellisen tennisturnauksen Belgradissa kesäkuun puolivälissä.

Adria Touriksi nimetty kilpailu keskeytettiin kuitenkin nopeasti, kun bulgarialaispelaaja Grigor Dimitrovilla todettiin koronavirustartunta. Sen jälkeen tartuntoja on paljastunut lisää, mukaan lukien itse Djokovicin ja hänen vaimonsa Jelenan tapaukset. 

Pelaajat ympäri Balkania syleilivät toisiaan verkon ylitse, kerääntyivät pelaamaan koripalloa, sekä tanssivat yhdessä yökerhossa koronatilanteesta piittaamatta. Turnauksessa oli paikalla myös tuhansia faneja sekä satoja eri median edustajia. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Djokovic joutui suuren kritiikin kohteeksi turnauksen järjestämisestä, mikä sai hänet pyytämään tekojaan anteeksi sosiaalisessa mediassa.

Serbiassa on todettu lähes 15 000 koronavirustapausta ja 281 kuolemaa. Maan väkiluku on lähes seitsemän miljoonaa ihmistä.

Djokovic tiedotti tiistaina Fox Sportsin mukaan, että hän ja hänen vaimonsa ovat antaneet negatiivisen koronanäytteen. 

Juttuun lisätty klo 14.30 maininta Djokovicien negatiivisesta testistä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja