Koronaa vastaan rokottaminen laajenee: Espoossa aloitetaan hoivakotien asukkaiden rokotukset

5:59
Mikä on kiihtymisvaihe ja kuka päättää uusista rajoituksista? Näytämme, miten korona-Suomi toimii.

Espoossa aloitetaan tällä viikolla hoivakotien asukkaiden ja henkilöstön koronarokotukset, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Rokotukset alkavat myös Samarian infektioaseman, koronäytteenoton ja ensihoidon henkilöstön osalta. Viime viikolla rokotettiin Espoon sairaalan henkilökuntaa.Espoossa on noin 40 hoivakotia, joissa on asukkaita yhteensä noin 1  350.

Kaupungin tavoitteena on, että he saavat vaaditut kaksi rokotetta tammi-helmikuun aikana.Hoivakotien vierailut toteutetaan edelleen erityisjärjestelyjen avulla, ja niistä on sovittava aina ennakkoon.

Valtakunnassa 200 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 200 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 3  653, mikä on 374 vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana tartuntoja on raportoitu 1  871.

Luku on 89 enemmän kuin edeltävän viikon aikana. Tuolloin tapauksia oli 1  782.THL ilmoittaa koronavirukseen liittyvien kuolemien, sairaalahoidossa olevien ihmisten ja annettujen rokotteiden määrän myöhemmin tänään.

Uusia muunnostapauksia

THL kertoi aiemmin tänään, että Suomessa on todettu 29 uutta koronavirusmuunnoksen aiheuttamaa tapausta. Havaituista uusista tapauksista 28 on Britannian muunnosta ja yksi Etelä-Afrikan. Kaiken kaikkiaan muuttuneen viruksen aiheuttamista tapauksista kaksi on Etelä-Afrikan muunnosta ja 47 Britannian.Uusista tapauksista 18 on todettu 20. joulukuuta jälkeen Suomeen saapuneilla henkilöillä.

Matkustajat ovat tulleet muun muassa Britanniasta, Ruotsista, Etelä-Afrikasta ja Tanskasta. Kolmen ihmisen tartunnan alkuperä on vielä selvityksen alla.Aiemmin Suomessa on todettu muunnoksen aiheuttamia tapauksia yhteensä 20.THL suosittaa, että Britanniasta, Irlannista ja Etelä-Afrikasta Suomeen saapuvat ihmiset testattaisiin kahdesti.

Kainuun kuntoutuskodin epidemia jatkuu

Kajaanissa sijaitsevassa Samoojan kuntoutuskodissa oleva koronaepidemia jatkaa laajenemistaan, Kainuun Sote kertoo tiedotteessaan. Viikonlopun ja kuluneen vuorokauden aikana kuudelta työntekijältä, seitsemältä asukkaalta sekä yhdeltä karanteenissa olleelta perheenjäseneltä on löytynyt koronatartunta.

Yhteensä tartuntoja on todettu seitsemällä työntekijällä ja kymmenellä asukkaalla. Asukkaista yksi on jo parantunut tartunnasta ja yksi on sairaalahoidossa.Samoojan kuntoutuskoti on mielenterveys- ja päihdekuntoutujien ympärivuorokautinen asumispalveluyksikkö. Kodissa on asukkaita yhteensä 15 ja työntekijöitä kymmenen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja