Korona vei sairaalaan viikonloppuna 64 uutta potilasta – uusia koronakuolemia raportoitiin pitkän viiveen takia jopa 184

THL:n Mika Salminen koronapandemiasta:"Olen optimistinen, että tämä oli tässä" 7:24
Mika Salminen oli optimistinen koronapandemian loppumisesta 1. maaliskuuta Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Suomessa on tänään raportoitu noin 22 400 uutta koronavirustartuntaa. Luvussa on mukana viikonlopun aikana kertyneitä tartuntoja.

Sairaalahoidossa on 831 potilasta, joilla on todettu koronatartunta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Heistä 35 on tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien koronaa sairastavien kokonaismäärä on noussut perjantaista 64 potilaalla. Tehohoidossa olevien määrä on noussut kolmella.

Osalla sairaalahoidossa olevilla koronavirus on todettu sivulöydöksenä ja ensisijainen syy hakeutua hoitoon on jokin muu. 

Koronaan liittyvien kuolemantapausten määrä on kohonnut 2 571:een. Perjantaina raportoituihin kuolintapauksiin verrattuna nousua on jopa 184. THL:n viestinnästä kerrotaan, että iso hyppy kertoo viiveestä kuolemantapausten rekisteröinnissä. Nyt raportoitujen kuolemantapausten arvioidaan olevan parin viikon ajalta.

Suomessa on tänään raportoitu noin 22 400 uutta koronavirustartuntaa. Luvussa on mukana viikonlopun aikana kertyneitä tartuntoja.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu noin 60  200 uutta tartuntaa, mikä on noin 27  800 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä kaikkia sairastuneita ei testata.

VR luopuu maskipakosta

VR kertoo siirtyvänsä maskipakosta maskisuositukseen kaikissa junissaan tästä päivästä alkaen. Muutoksen myötä matkustajat voivat itse päättää, käyttävätkö kasvomaskia junalla matkustaessaan vai eivät. Maskipakko poistuu myös VR:n matkustusehdoista.

VR suosittelee kuitenkin maskin käyttöä matkan aikana sekä kannustaa huolehtimaan muista yleisistä koronaohjeista, kuten hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä pitämään mahdollisuuksien mukaan etäisyyttä muihin matkustajiin.

–  Koronarajoitusten lieventyessä mukautamme ohjeitamme vastaamaan paremmin nykyistä tilannetta. Olemme muun muassa huomioineet ravintolarajoitusten poistumisen ravintolavaunuissamme, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola tiedotteessa.

VR:n junissa siirryttiin maskipakkoon ensimmäisen kerran maaliskuussa 2021 ja siitä siirryttiin maskisuositukseen lokakuussa 2021. Joulukuussa 2021 VR palautti juniin maskipakon takaisin.

Lue myös:

    Uusimmat