Korona löi Jari Litmasen kanveesiin – "Olen vanhentunut viimeisen vuoden aikana enemmän kuin yhdeksänä aiempana yhteensä"

Koronavirus löi Jari Litmasen kanveesiin – legenda kertoo olevansa yhä toipilaana 3:03
Jari Litmanen kertoo, miten voimakkaasti koronavirus on häneen vaikuttanut.

Jari Litmanen kertoi sairastaneensa viime keväänä koronaviruksen. Virus on vaikuttanut jalkapallolegendaan voimakkaasti: vaikka seuraavaa vuotta mennään jo helmikuussa, Litmanen sanoo olevansa edelleen toipilaana.

Litmanen kertoi viime toukokuussa Unibetin Kuninkaan puhe -podcastissa kärsineensä koronan myötä kuumeesta, päänsärystä, lihassärystä ja hengenahdistuksesta. 20. helmikuuta 50 vuotta täyttävä legenda toteaa, ettei ole vieläkään palautunut täysin.

– Olen vanhentunut viimeisen vuoden aikana varmasti enemmän kuin aiempien yhdeksän vuoden aikana yhteensä. Tämä korona ei ole ollut minulle mitenkään kiva asia. Tässä on oltu aika kanveesissa, Litmanen sanoo.

Litmanen oli sanojensa mukaan viime vuoden maaliskuussa vielä erittäin hyvässä kunnossa, mutta nyt tilanne on toinen.

– Fyysisesti ei olla kunnossa. Kaikki fyysiset rasitukset kolahtavat aika kovasti. Kevyttä ja keskiraskasta liikkumista voi tehdä.

Muutos on ollut tuntuva.

– Liikkuminen, harjoitteleminen ja eri lajien tekeminen on ollut minulle tärkeää. Nyt on joutunut ensimmäistä kertaa elämän aikana miettimään, mitä voi tehdä, mitä jaksaa tehdä ja mitä kykenee tekemään.

– Jos joskus tuntuu hyvältä ja vähän innostuu, se tulee aika kovana takaisin. Menee monta päivää toipuessa.

"Pienet ympyrät"

Jari Litmasella pian 50-vuotispäivät – MTV Urheilu kertasi jalkapallolegendan upeata uraa 1:43
Jari Litmasella on pian 50-vuotispäivät – MTV Urheilu kertasi jalkapallolegendan upeaa uraa.

Ensimmäisenä Virossa asuvan Litmasen perheessä koronatartunnan sai Ly-vaimo. Korona on vaikuttanut Litmasen mukaan hänen kaksilapsiseen perheeseensä paljon.

Litmasen kaksi poikaa pelaavat kumpikin jalkapalloa. Toinen perheen pojista käy tällä hetkellä koulussa fyysisesti, kun taas toinen on Litmasen mukaan kotona.

– Saattaa olla, että koulussa ei käydä, kotona ollaan päivät ja illalla on ulkona pienryhmäharjoittelua.

– Olen itse elänyt tätä perheen ja lasten kautta. Voi sanoa, että taksikuskina olen ollut paljon. Paljon kun on asioissa rajoitteita, aika pienet ympyrät on ollut.

Lue myös:

    Uusimmat