Korkein oikeus piti kiellon voimassa – Jehovan todistajat on Venäjällä ääriryhmä

Venäjän korkein oikeus on hylännyt Jehovan todistajien tekemän valituksen ja vahvistanut ryhmää koskevan kiellon. Viranomaiset ovat määritelleet Jehovan todistajat Venäjällä äärijärjestöksi.

Jehovan todistajien kansainvälinen edustaja David A. Semonian totesi oikeuden päätöksen olevan pettymys, joskin odotusten mukainen.

– Voimme vain toivoa, että tosiasiat lopulta voittavat ja oikeutemme harjoittaa uskontoamme Venäjällä palautetaan lailliseksi, Semonian kommentoi.

– Tämä ei ole loppu, Jehovan todistajien venäläinen asianajaja puolestaan totesi.

– Aiomme valittaa päätöksestä ihmisoikeustuomioistuimeen.

Venäjän korkein oikeus kielsi Jehovan todistajat huhtikuussa ja takavarikoi sen omaisuuden. Päätös tehtiin sen jälkeen, kun maan oikeusministeriö oli kertonut löytäneensä uskontoryhmän sisältä merkkejä "ääriliikehdinnästä".

Jaakonsaari: Jehovan todistajat vainottuja Venäjällä

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) on tehnyt kirjallisen kysymyksen EU-komissiolle Jehovan todistajien vainosta Venäjällä.

– Vaikka Venäjällä on lain mukaan uskonnonvapaus, ovat Jehovan todistajat nyt vainottuja uskonnollisen suuntautumisensa tähden. Tilanne on äärimmäisen kriittinen. Euroopan tulee tuomita Venäjän ihmisoikeuksia ja uskonnonvapautta rajoittavat toimet, Jaakonsaari sanoo tiedotteessa.

– Olen saanut useita huolestuneita viestejä Venäjältä ja Suomesta. Monien omaisuus on takavarikoitu, uskonnolliset kokoontumiset kielletty ja jopa koteja tuhopoltettu. Ulkomailla asuvat Jehovan todistajat eivät uskalla enää matkustaa Venäjälle, koska pelkäävät vangitsemista.

Venäjällä on noin 175 000 Jehovan todistajaa ja vajaat 400 alueosastoa. 

Lue myös:

    Uusimmat