Koripallon kohuttu huippulupaus Awak Kuier yhä jumissa Suomessa – Yhdysvaltoihin matkaamisessa pulmia: "Toivon, että he ottavat minut ilomielin vastaan"

3:39
Tulosruutu kertoi huhtikuun 16. päivä Awak Kuierin historiallisesta varauksesta WNBA:han.

Koripallon naisten NBA-liigaan suuntaavan Awak Kuierin kausi päättyi Italiassa välieriin. Suomeen palaamisen myötä on ollut aikaa perheelle, ystäville ja medialle ennen siirtymistä ison veden taaksen WNBA:han, johon Kuier varattiin huhtikuun alussa ensimmäisen kierroksen toisena pelaajana.

Kuierin seuran Dallas Wingsin kausi käynnistyy jo tällä viikolla, mutta siihen suomalainen ei varmasti ehdi. Toiveissa on lento Yhdysvaltoihin vielä tulevan viikonlopun aikana.  

– Yritän päästä mahdollisimman nopeasti sinne (Dallasiin). Nyt on ollut vähän viisumiongelmia, mutta minun pitäisi päästä lähiaikoina lähtemään sinne. Toivon, että he ottavat minut ilomielin vastaan, Kuier kertoi keskiviikkona lehdistötilaisuudessa.

Siirtyminen huippusarjaan ja uuteen elinympäristöön jännittää, mutta odotusta ja luottamusta riittää omiin kykyihin. Kuier kertoo olleensa jo etukäteen yhteydessä monien Wings-pelaajien kanssa.

– Tunnen nelospaikan mieluisimmaksi pelipaikakseni. Olen puhunut jo valmentajan kanssa, että kehittäisimme sitä ja vitospaikan pelaamista. Kun ne osataan hyvin, siirtyisimme kolmospaikan pelaamiseen. Sitten pystyisin tekemään vähän kaikkea, Kuier hahmotteli suunnitelmaa. 

– Eron todellakin näkee (WNBA:n ja eurooppalaisen pelin välillä), mutta Euroopassa on todella paljon myös WNBA:n pelaajia. Heitä vastaan pelatessa sai vähän makua, millaista WNBA:ssa tulee olemaan.

Kuier on listannut jo pitkään suurimmaksi tavoitteekseen olla ensimmäinen suomalainen pelaaja WNBA:ssa. Seuraava tavoite on puolestaan olla paras versio itsestään. Kuier ottaa hyvillä mielin vastaan nykyisen julkisen roolinsa suomalaisen naiskoripallon kasvoina.

– Yritän olla esimerkki kaikille nuorille pelaajille. Otan sen roolin vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja