Koripalloilija Lauri Markkanen MTV Uutisille: "Tuntuu hienolta olla esikuva jollekulle"

Ammattitasolla koripalloa pelaava Lauri Markkanen panostaa uraansa tosissaan. Haaveissa siintää NBA-mestaruus.

Kunnian päivä -uutuusohjelmaa tähdittävä koripalloilija Lauri Markkanen on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut menestystä paitsi kotimaassa, myös Suomen rajojen ulkopuolella. Koripalloon Markkanen tutustui lajia ammattitasolla pelanneiden vanhempiensa kautta jo lapsena.

– Koripallo on ensimmäisiä muistojani. Aloitin harrastuksen, kun palloja lojui joka paikassa – rakastuin saman tien, Markkanen muistelee.

Nyt 213-senttinen Markkanen edustaa NBA:n Chicago Bullsia. Mies on saanut paljon tunnustusta hyvänä heittäjänä ja monipuolisena pelaajana.

– Ammattilaisuus on aina ollut tavoitteena koripallossa, ja sitä kohti olen vääjäämättömästi mennyt. En kuitenkaan tiedä olenko vielä itse hoksannut olevani lajissa erityisen lahjakas, kun etenen vain päivä kerrallaan enkä ajattele mitään, Markkanen sanoo vaatimattomasti.

Ammattiurheilijan päivä alkaa aikaisin, ja Markkanen treenaa pari tuntia jo aamupäivällä.

– Kropan hoitamiseen menee aikaa. Joskus se tarkoittaa venyttelyä, ja joskus käyn illalla vielä tekemässä ylimääräisen punttitreenin taloyhtiön kuntosalilla, Markkanen kuvailee.

Pienenä poikana Markkanen fanitti yhdysvaltalaista koripalloilija LeBron Jamesia. Nyt Markkasella itsellään on tavoitteena maailman kovimpana koripalloliigana pidetyn NBA:n mestaruus.

– Julkisuutta ei edes ehdi ajattelemaan, kun keskittyy joka päivä omaan tekemiseen. Jalat pysyvät maassa myös sillä tavalla. Tuntuu hienolta olla esikuva jollekin, Markkanen sanoo ylpeänä.

Kunnian päivän jaksojen julkaisupäivät C Moressa 2019:
3.1. Iivo Niskanen: 15 kilometrin hiihdon MM-kulta kotikisoissa Lahdessa 2017
10.1 Lauri Markkanen: Ensimmäinen NBA-kotiottelu Chicago Bullsin pelipaidassa 2017
17.1. Petra Olli: Painin maailmanmestaruus 2018
24.1. Timo Jutila: Jääkiekon MM-finaali Globenissa 1995
31.1. Eva Wahlström: Debyyttiottelu nyrkkeilyn ammattilaiskehässä 2010
6.2. Matti Suur-Hamari: Paralympiakulta Etelä-Koreassa 2018

C Moren ensiesitysten jälkeen Kunnian päivä nähdään loppuvuodesta 2019 myös MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat