Mainos

Koreoiden historialliset neuvottelut alkoivat

Etelä-Korea ja Pohjois-Korea ovat aloittaneet harvinaiset neuvottelut. Maiden edustajien tapaamisesta ei odoteta läpimurtoja, mutta sitä pidetään silti myönteisenä merkkinä.  

Neuvottelut ovat ensimmäiset sen jälkeen, kun Koreat sopivat jännitteiden lieventämisestä niemimaalla elokuussa. Sitä ennen maiden välit olivat kiristyneet, kun Pohjois-Korea teki etelään raketti-iskun, johon Etelä-Korea vastasi kranaateilla.  

Etelä-Korea nostanee keskusteluissa esille Korean sodan hajottamien perheiden jälleennäkemiset, joista Etelä-Korea haluaisi tehdä säännöllisiä.  

Pohjois-Korea puolestaan halunnee neuvotella eteläkorealaisten turistiryhmien paluusta Kungangvuoren lomakeskukseen. Etelä-Korea lopetti kiertomatkat sen jälkeen, kun pohjoiskorealainen sotilas ampui eteläkorealaisen naisen vuonna 2008. Turistit olivat Pohjois-Korealle tärkeä tulonlähde.  

Tapaamisen toivotaan myös johtavan säännölliseen korkean tason vuoropuheluun Koreoiden välillä. Asiantuntijat ovat kuitenkin epäileväisiä.  

– Ilmapiiri ei ole erityisen suotuisa näiden neuvotteluiden päättyä onnistuneesti. Koreoiden välillä on paljon ratkaisemattomia ongelmia, jotka aiheuttavat kitkaa niiden suhteisiin, arvioi eteläkorealaisen Sejong-tutkimuslaitoksen tutkija Cheong Seong-chang.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.