Köpi Kallio antaa historian ensimmäisenä pokkakokelaana arvionsa Putouksen uudesta ohjelmaosiosta: "Väkisinhän se naurattaa"

Köpi Kallio Pokkakokeessa 4:56
Katso video: Köpi Kallio Pokkakokeessa

Köpi Kallio pääsi ensimmäisenä Putous-näyttelijänä testaamaan ohjelman uuden Pokkakoe-ohjelmaosion.

Putouksen 16. tuotantokausi käynnistyi MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa lauantaina 20. tammikuuta. Jaksossa nähtiin täysin uudenlainen ohjelmaosio, joka kantaa nimeä Pokkakoe.

Pokkakokeessa näyttelijöiden pokka joutuu todelliseen testiin. Pokkakokelas valitaan näyttelijöiden toimesta jokaisen lähetyksen alussa, mutta itse koe voi tapahtua missä tahansa vaiheessa lähetystä.

Summerin soidessa pokkakokelas pääsee suorittamaan jonkinlaista hänelle annettua haastetta, jossa hänellä on yksi erityisen tärkeä tehtävä: Ei saa nauraa.

Kauden ensimmäisessä jaksossa pokkakokelaaksi äänestettiin Köpi Kallio. Näyttelijä sai kokea todellisen yllätyksen, kun pokkakokeen hetkellä esiintymislavalle asteli "pikku-Köpi" eli Joonas Nordman.

Kallio kuvaili lähetyksen jälkeen MTV Uutisille Pokkakokeen olleen erittäin mieluisa kokemus. 

– Ei tarvinnut tehdä mitään muuta kuin istua ja katsoa kun yksi Suomen komediataivaan kirjoittajista ja esiintyjistä imitoi itseä. Sehän oli ihan mahtavaa. Ja hyvä ystävä vielä kaiken lisäksi. Tämä oli upeaa, Kallio hymyili.

Putouksessa paljon muita ihmisiä imitoimaan päässyt Kallio kertoo, ettei hän ole itse ollut kovinkaan usein imitoinnin kohteena. 

Kyseinen herrasmies Joonas Nordman on pitkälti ainut ihminen, joka on muistaakseni minua ihan kunnolla imitoinut. He joskus taisivat Jukka Lindströmin kanssa Joonaksen omassa show'ssa imitoida minua ja Vikiä, kun olimme siellä vieraana, hän muisteli.

Kallion mukaan Nordman oli osannut löytää imitaatioonsa hyvät maneerit. Hän kertoi kaksikon jutelleen vielä ennen Nordmanin studiolta poistumista, että vaikkei Kallio ole koskaan tehnyt ulkonäköbrändäystä, on hänellä siitäkin huolimatta hyvin helposti tunnistettava tyyli, joka rakentuu piposta ja tatuontihihoista. 

– Se on pitkälti siinä, hän sanoi.

Vaikka Kallio kertookin, että esimerkiksi Putous-kollega Linda Wiklund on kuvaillut hänen olevan yksi pahimmista tietämistään rautakasvoista, oli tässä tilanteessa naurun piteleminen hänen mukaansa hankalaa. Hankalaa oli myös se, että Kallio olisi halunnut itse lähteä imitaatiohommaan mukaan, mutta joutui kuitenkin istumaan hipihiljaa paikallaan.

– Välillä koetti muistaa tehtävänannon, että ei saa hymyillä. Mutta kun välillä erehtyi vähän liian syvälle kuuntelemaan niitä juttuja, niin väkisinhän se naurattaa. 

Pokkakokeen läpikäyneenä Kallio kehottaa Putous-kollegoitaan olemaan "ainakin jonkun verran peloissaan" kyseisestä ohjelmaosiosta. Koskaan kun ei voi tietää, minkälaisen haasteen näyttelijä saa Pokkakokeessa eteensä.

Yllä olevalta videolta näet Joonas Nordmanin Köpi-imitaation sekä miten Kallio Pokkakokeesta suoriutui. 

Putous lauantaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. 

Lue myös:

    Uusimmat