Mainos

Koomikko Ismo Leikola avautuu elämästään Yhdysvalloissa: "Ei voi missään nimessä sanoa, että olisi ollut glamouria"

Suomalainen Ismo Leikola elää ammattikoomikon kiireistä elämää Yhdysvalloissa.

VIDEO: Ismo Leikolasta maailman hauskin ihminen.

Suomalaiskoomikko Ismo Leikola julkaisi Facebook-tilillään pitkän kirjoituksen, jossa maailmanlaajuista suosiota tavoitteleva mies kertoo tämän hetken kuulumisistaan. Yhdysvaltoihin Leikola muutti kolme vuotta sitten.

– Ensimmäinen vuosi oli lähinnä sopeutumista kulttuuriin, paikan lunastamisessa LA:n komiikkaskenessä ja erityisesti koomikkona kehittymistä. Vaikka keikat meni hyvin putkeen alusta asti, ensimmäisen vuoden aikana tapahtui selkeä muutos jossain – vaikea sanoa tarkalleen missä, ainakin omaan tekemiseen luottamisessa, alkoi oikeasti syvällä sisälläkin uskoa että kyllä tämä perkele onnistuu täälläkin, Leikola kirjoittaa.

Viime vuonna mies alkoi saada hieman nimeä itselleen. Hän piipahti Kanadassa Just For Laughs -festivaaleilla, joka on Leikolan mukaan yksi alan tärkeimpiä. Tänä vuonna suosio on lähes räjähtänyt käsiin, kun Leikolan esiintyminen Conan O'Brienin keskusteluohjelmassa on levinnyt sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin.

– Esiintymisen jälkimainingit poikivat diilin huipputason agentuurin kanssa, paljon lisää keikkoja eri puolilla Amerikkaa (ja maailmaa), sekä myös lukuisia yhteydenottoja viihdealan sisältä, sen verran kovan tason tuottajilta, että laittoi suoraan sanottuna vähän jalat tärisemään. Tuntui hurjalta, että ihmiset, joiden töitä on fanittanut halusikin yhtäkkiä tehdä mun kanssa yhteistyötä, eikä tarjolla ollut yhtään huonoa tarjousta, Leikola paljastaa.

Leikolan mukaan elämä Yhdysvalloissa ja Los Angelesissa ei ole ihan niin hohdokasta kuin luulisi. Vuokrat ovat korkeat ja useat koomikot joutuvat tekemään päivätöitä komedian ohella. Leikola on päässyt siihen asemaan, että saa elätettyä itsensä stand up -komiikalla, mutta hänen mukaansa lähes kaikki raha, jota tulee, myös menee.

– Välillä ollu aika epätodellinen olo kaikesta. Ei voi missään nimessä sanoa että olisi ollut yhtä glamouria. Etenkin kun kaikki on edennyt niin kovalla vauhdilla että paniikiltakaan ei oo välttynyt – tuntuu, että on pitänyt oppia parissa vuodessa asioita, jotka vie normaalisti puoli elinikää. Tunnelmat vaihtelee laidasta laitaan. Välillä on ihan tulessa, kun kaikki menee putkeen ja välillä taas löytää itsensä kyseenalaistamasta koko projektia – miten ihmeessä sitä on Jyväskylästä päätynyt Hollywoodiin, ihan vaan siksi, että oli pakottava tarve miettiä vitsejä ja nousta Ilokiven lavalle joskus 16 vuotta sitten, Leikola pohtii.

Katso Leikolan päivitys kokonaisuudessaan täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.