Koomikko André Wickström kertoo, milloin hän ei suostuisi tekemään pilaa toisesta ihmisestä

Tästä syystä André Wickström antaa lastensa katsoa uutta Joonas Nordman Show: Grillikausi -ohjelmaa 0:13
Tästä syystä André Wickström antaa lastensa katsoa uutta Joonas Nordman Show: Grillikausi -ohjelmaa.

André Wickström nähdään grillaajana Joonas Nordman Show: Grillikausi -ohjelmassa.

Erilaisia julkisuudenhenkilöitä heitetään tänä keväänä polttavan kuumille grillihiilille, kun Joonas Nordman Show: Grillikausi -ohjelma pyörähtää käyntiin MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa. Neljän erikoisjakson aikana julkisuudenhenkilöistä koostuva kokoonpano vitsailee toisistaan armottomasti, mutta suurella sydämellä.

Kussakin jaksossa esiintyy yksi kunniavieras, eli julkisuudenhenkilö, josta on lupa heittää vitsiä urakalla. Vitsin heittäjinä, eli grillaajina tai roastaajina toimii viidestä julkkiskollegasta koostuva poppoo, joka vaihtelee jaksoittain.

Yksi kauden grillaajista on sekä Suomessa että Ruotsissa uraa luonut näyttelijä ja koomikko André Wickström. Wickström kertoo MTV Uutisille olevansa innoissaan uudesta televisioprojektistaan.

– Telkkarissahan riman täytyy yleensä olla aika korkealla, ei saa kiroilla eikä puhua rumia. Mutta tässä ohjelmassa tätä rimaa ollaan laskettu hieman. Nyt saadaan jopa olla aika tylyjä toisillemme, hän sanoo lisäten, että roastaaminen tehdään kuitenkin sydämellisesti.

Wickström kuvaa roastaamisen olevan ikään kuin kunnianosoitus sen kohteena olevalle, sillä grillaajat yrittävät kirjoittaa nimenomaan grillatulle hauskoja, mutta samalla keljuja vitsejä.

– Ei se ole niin helppoa. Emme me ole vain ilkeitä, vaan (vitseissä) pitää olla myös jokin pointti.

Hän vertaakin roastaamista ikään kuin bestmanin puheeseen, jossa naimisiin menevälle henkilölle kettuillaan, mutta nostetaan tätä samalla jalustalle.

– Korostetaan häntä, mutta (annetaan) myöskin pieniä piikkejä koko ajan ja kerrotaan jotain tyhmää mitä hän on tehnyt tai sanonut, hän kuvailee.

Wickström kertoo, että ohjelman osallistujat eivät ole keskustelleet etukäteen siitä, minkälaisista aiheista on sallittua heittää vitsiä ja mistä taas ei.

– Lähtökohta on ollut se, että niin kauan, kun se on hauskaa, se voi olla niin roisia kuin mahdollista. Mutta sen on pakko olla hauskaa. Kyllähän minä voin tulla tänne ja sanoa vain jotain rivoa, mutta ei se ole hauskaa, hän sanoo.

Vain muutama asia rajoittaa sitä, minkälaisia henkilöitä Wickström ei suostuisi ohjelmassa roastaamaan. Ensimmäisenä hän mainitsee itselleen täysin tuntemattomat ihmiset.

– Tai jos siellä olisi ihminen, kenestä en henkilökohtaisesti tykkää. On todella vaikeaa kirjoittaa hauskaa läppää ihmisestä, josta ei tykkää. Silloin se ei voi olla kunnianosoitus, koska et pidä siitä henkilöstä oikeasti.

Entä onko olemassa jotain sellaista aihetta, josta Wickström ei haluaisi, että häntä grillataan?

– Ei! Kaikki käy, ei minulla ole mitään sellaista, mistä ei saisi tehdä huumoria.

Joonas Nordman Show: Grillikausi alkaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa la 16.4. klo 21Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.  

Lue myös:

    Uusimmat