Näyttelijä André Wickström kertoo, ketä Solsidan-kollegaansa hän ei ole koskaan tavannut kasvotusten: "Ei ole ollut yhtään tilannetta…"

Tästä syystä André Wickström antaa lastensa katsoa uutta Joonas Nordman Show: Grillikausi -ohjelmaa 0:13
Tästä syystä André Wickström antaa lastensa katsoa uutta Joonas Nordman Show: Grillikausi -ohjelmaa

Solsidan-tähti André Wickström ei ole koskaan tavannut erästä kollegaansa kasvotusten.

MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa alkoi uusi Joonas Nordman Show: Grillikausi- ohjelma, jossa erilaisista julkisuudenhenkilöistä koostuva poppoo grillaa, eli roastaa toisiaan häikäilemättömästi, mutta suurella sydämellä.

Yksi ohjelman roastaajista on näyttelijä ja koomikko André Wickström.

Wickström on tuttu monille suomalaisille, ja hän on sitä eittämättä myös lukuisille ruotsalaisille. Suomenruotsalainen mies tähdittää nimittäin Ruotsin katsotuimpiin kuuluvaa draamakomediasarja Solsidania.

Wickströmin Solsidan-roolihahmo on Johan Rheborgin tähdittämän Fredden suomenruotsalainen työkaveri Ludde. Wickström kertoo MTV Uutisille olevansa iloinen siitä, että hän on saanut olla Luddena mukana jokaisella tähän saakka esitetyllä Solsidan-kaudella.

– Ei ole niin, että minulla olisi ollut yksi iso rooli yhdessä ohjelmassa yhdellä kaudella, vaan olen ollut koko ajan mukana. Se on kasvattanut hahmoani, hän sanoo.

Wickström tuntee Solsidan-kollegoistaan parhaiten juuri Freddeä näyttelevän Rheborgin, Fredden vaimo Mickania tähdittävän Josephine Bronebuschin sekä Fredden ja Mickanin naapurissa asuvaa Alexia esittävän Felix Herngrenin.

Näyttelijä kuitenkin paljastaa, ettei hän ole ikinä tavannut kasvotusten esimerkiksi Alexin vaimoa Annaa näyttelevää Mia Skäringeriä, vaikka he tähdittävätkin samaa ohjelmaa.

– Ei ole ollut yhtään tilannetta, jossa Ludde ja hän olisivat tavanneet, niin en ole ikinä tavannut häntä, näyttelijä hymähtää.

Onnela

C Moren suomenkielinen alkuperäissarja Onnela perustuu nimenomaan Ruotsin Solsidan-sarjaan. Onnelaa on tehty yhteensä neljän tuotantokauden verran, ja sen päärooleissa esiintyvät Eero RitalaElena LeeveAnna-Maija TuokkoMax ForsmanPirjo Heikkilä ja Santtu Karvonen.

Wickström on mukana myös Onnela-sarjassa, jossa hänet nähdään ohjelman kahdella viimeisellä tuotantokaudella. Hän esiintyy Onnelassa samana henkilönä, kuin Ruotsin Solsidanissa, mutta Suomi-versiossa hänen roolihahmonsa nimi on Ludden sijaan Jyri.

Koska Ludde ja Jyri ovat sama henkilö, ovat Wickströmin Onnela-repliikit tismalleen samat kuin Solsidanissa.

– Se on ollut aika hauskaa tehdä ihan sama hahmo ja samat repliikit, mutta suomeksi, hän sanoo.

Wickströmin mukaan suurin ero Suomen Onnelan ja Ruotsin Solsidanin välillä on budjetit.

– Ruotsissa on enemmän rahaa, joten siellä on enemmän aikaa, ja Suomessa on pakko tehdä sama juttu vähän pienemmällä budjetilla ja lyhyemmällä ajalla, hän toteaa.

Ura kahden maan välillä

Wickström kertoo, että loisi mielellään vielä tulevaisuudessakin uraa Ruotsissa, mikäli hän vain saa siihen mahdollisuuden.

Näyttelijä ei kuitenkaan pyrkimällä pyri ulos Suomen rajojen sisäpuolelta, sillä hän sanoo tykkäävänsä työskentelystä sekä Suomessa että Ruotsissa.

– Mielestäni on mahtavaa, että välillä voi mennä (Ruotsiin) tekemään jotain ja sitten tehdä täällä jotain. Mielestäni molemmissa maissa on yhtä mukavaa, hän sanoo.

– Ei minulla ole sellainen (ajatus), että saisinpa jonkun ison keikan, että pääsisin muuttamaan pois täältä. Sellaista ei ole takaraivossa, että haluaisin pois täältä, hän nauraa.

Katso alla olevalta videolta esimakua Wickströmin tähdittämästä Joonas Nordman Show: Grillikausi-ohjelmasta.

Joonas Nordman kuittailee Kirsi Alm-Siiralle 0:14

Joonas Nordman Show: Grillikausi lauantaisin MTV3-kanavalla kello 21 ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat