Mainos

Kontiolahden myrskystä pahaa jälkeä

Mökeistä irronneita katonkappaleita ja muuta irtotavaraa sekä katkenneita puunrunkoja on raivattu koko päivän Pohjois-Karjalassa, Kontiolahdella.

Kontiolahdella eilen riehunut rajuilma on aiheuttanut suuria vahinkoja. Metsää kaatui satoja hehtaareja ja aineelliset vahingot ovat huomattavat.

Viinijärven pohjoisosista eilen illalla liikkeelle lähtenyt myrsky matkasi muutamassa minuutissa Kunnasniemen ja Höytiäisen halki Kontiolahden Heinävaaraan. Pohjois-Karjalan Metsänomistajien liitosta kerrottiin tänään, että metsätuhojen lopullinen suuruus selviää vasta päivien kuluttua. Höytiäisen itäpuolella myrskyn jälkiä raivasi liiton hallituksen puheenjohtaja, metsäyrittäjä Jouko Jaatinen.

- Täällä on totaalituho viiden kilometrin matkalla ja noin puolen kilometrin leveydellä. Pystyssä on enää vain sähköpylväiden pätkiä. Puut kaatuivat joko juurineen tai katkesivat rungosta. Rahallisia vahinkoja en uskalla lähteä arvailemaan, kertoi Jaatinen iltapäivällä.

Myös monet kiinteistöt kärsivät vakavia vaurioita. Jaatisen tarkastamalla alueella puiden alle oli jäänyt muun muassa toistakymmentä mökkiä. Alueella raivattiin ja rakennettiin myös katkenneita sähkölinjoja. Osan töistä arvioitiin jäävän ensi viikkoon.

Tiet nopeasti auki

Myrskyalueen tiet saatiin raivattua aamuyöhön mennessä, mutta sähkölinjojen korjaus on yhä kesken. Valtatie 6 raivattiin liikennöintikelpoiseksi jo alkuillasta heti noin kilometrin levyisen myrskyrintaman mentyä ohitse. Myös suurin osa pienemmistä teistä oli puoleenyöhön mennessä kuljettavassa kunnossa.Niillä raivaustyöt jatkuvat kuitenkin osin ainakin viikonlopun yli.

Pohjois-Karjalan Sähköstä kerrottiin, että noin 60 kotitaloutta oli Kontiolahden Varparannassa vielä iltapäivällä ilman sähköä. Myös Polvijärven puolella oli vielä yksittäisiä talouksia sähköttä. Enimmillään sähköttä oli perjantai-iltana 2000 taloutta.

Kontiolahden trombin tuhoja

Poikkeuksellisen raju myrsky ei tämän hetkisten tietojen mukaan aiheuttanut henkilövahinkoja. Poliisi kehotti kuitenkin tänään ihmisiä pysymään poissa myrskyvahinkoalueilta, koska siellä liikkuminen on vaarallista ja alueella liikkuminen saattaa loukata vahinkoja kärsineiden yksityisyyttä. Pohjois-Karjalan hätäkeskukseen tuli ilmoituksia, joiden mukaan ulkopuolisia ihmisiä oli liikkunut jopa vahinkoalueen pihapiireissä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 21.08.2004)

(Seitsemän uutiset 21.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.