Mainos

MTV:n Pöllöraati vaatii Suvi Lindéniä astumaan esiin – myös Patrian toiminta Uganda-tapauksessa herättää ihmetystä

8:51

Huomenta Suomessa Pöllöraati keskusteli muun muassa hämmennystä herättäneestä Uganda-tapauksesta, jossa suomalaisliikemies kuoli maan pääkaupungissa Kampalassa epäselvissä oloissa.

Mies oli saapunut maahan markkinoidakseen Patrian tuotteita. Samaan aikaan Kampalassa oli myös entinen ministeri Suvi Lindén.

– Tärkein asia tässä hetkessä on nyt se, että Lindénin pitäisi astua esiin ja kertoa oma näkemyksensä, toteaa Mediahub Helsingin sisältöjohtaja Mari Haavisto.

Iltalehden politiikan toimittaja Tommi Parkkonen on samaa mieltä:

–  Kieltämättä olisi korrektia tulla esiin muutamaa pitkähköä Facebook-päivitystä lukuun ottamatta.

Toimittaja sekä media- ja viestintäyrittäjä Eeva Lehtimäen mielestä Patriaakin olisi syytä kiinnostaa, miksi Lindén oli mukana matkalla. Lehtimäki myös arvostelee Patriaa viestinnän huonosta hoitamisesta.

– Tässä on tullut tietoa tosi tipoittain, ja menehtyneen suomalaismiehen roolia on vähätelty. Ministeri ja media ovat pakottaneet Patrian käymään prosessinsa läpi. Kolme henkilöä on saanut potkut tai lähtenyt vapaaehtoisesti. Kyllä jossain muussa maassa myös toimitusjohtajan palli olisi heilunut.

Parkkonen pitää koko tapausta tarinana, jossa kaikki on mennyt tavalla tai toisella ja lopulta myös hyvin traagisesti pieleen. Hänen teoriansa on, että tapauksessa on kyse väärien ovien kolkuttelemisesta.

–  Oli Patrialta hölmöä antaa esitteet, jos he ovat sitä mieltä, ettei kyseessä ole heidän kohdemaansa. Mitä olen itse perehtynyt asiaan, Uganda ei todellakaan ole Patrian ykköskohdemaa. Ensinnäkään heillä ei ole varaa ostaa Patrian AMV-vaunuja.

– On myös hyvä kysymys, olisiko tähän puututtu ollenkaan, jos kuolemantapausta ei olisi, Haavisto lisää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.