Konkurssi tulossa, miten käy Joulupukin? Huoli levisi ympäri maailman

Joulupukki rauhoittelee huolissaan olevia lapsia ympäri maailmaan, vaikka Joulupukin Kammaria pyörittävä Dianordia Oy asetettiin konkurssiin keskiviikkona.

Joulupukin Kammarista kerrotaan, että joulupukki jatkaa töitään normaalisti Rovaniemellä.

– Meillä käy päivittäin matkailijoita ja pukki on täällä, vaikka yritys asetettiin konkurssiin, kerrotaan Joulupukin Kammarista.

Konkurssi on mahdollista perua kahdeksan päivän sisällä eli ensi torstaihin saakka. MTV Uutiset ei tavoittanut Dianordia Oy:n toimitusjohtajaa kertomaan taloudellisesta tilanteesta. Konkurssia on hakenut Verohallinto 206 000 euron velkojen vuoksi.

Joulupukki itsekin vakuuttaa Facebook-sivuillaan että ratkaisu taloudellisiin vaikeuksiin etsitään yhä.


Joulupukin Facebook-sivuille on tulvinut kommentteja eri puolilta maailmaa:

Is there a threat of Santa Claus Village closing?? - please confirm

Please don't close! We are coming in six weeks and can't wait to meet Santa!

Hanskat ei tipahda, periks ei anneta..Katse eteen ja suupielet ylöspäin! Kyllä ratkaisu löytyy! Tsemppiä!

Ça c'est vrai il faut bien travailler fort pour gagner sa vie c'est comme ça que ça marche

Buenos recuerdos ..

Rovaniemellä peräti kolme joulupukkia

Joulupukin Kammarin lisäksi joulupukki on tavattavissa sesonkiluotoisesti myös kahdessa muussa yrityksessä joulupukin luola Santa Parkissa sekä Santa's Holiday Village.

Joulupukki voi edelleen hyvin Napapiirillä

Joulupukin toimipaikkaa operoivan yrityksen huonoista talousuutisista huolimatta, Joulupukki voi edelleen hyvin Rovaniemen Napapiirillä ja hänen suosionsa kasvaa päivä päivältä maailmanlaajuisesti. Rovaniemen kaupunki Joulupukin virallisena kotikaupunkina lunastaa maailman lapsille annetun lupauksensa, että Joulupukki on nyt ja tästä eteenpäinkin tavattavissa Napapiirillä maksuttomasti vuoden jokaisena päivänä.

Esko Lotvonen

Rovaniemen kaupunginjohtaja

Rovaniemen kaupunginjohtajan Esko Lotvosen mukaan joulupukki on aina maksuttomasti tavattavissa Rovaniemellä.

– Me olemme antaneet Joulupukin Kammaria ylläpitävälle yritykselle vuosittain 26 000 euroa tukirahaa. Tämä raha on takuu siitä, että joulupukki on tavattavissa maksuttomasti joka päivä. Kaupunki aikoo myös pitää lapsille annetusta lupauksesta kiinni.

– Jos yritys ei pysty selviämään maksuistaan, niin aioimme tehdä yhteistyötä muiden yritysten kanssa, vakuuttaa Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen.

Rovaniemen kaupunki on vakuuttanut lunastavansa lapsille annetun lupauksen kaupungin-sivuilla.

Kaupunginjohtaja Lotvosen mukaan joulupukki tuo matkailijoita yksistään Aasiasta jo 50 000.

– Teemme matkailunedistämistä Aasian maissa muun muuassa Singaporessa, Manner-Kiinassa ja Hongkongissa. On harmillista, että tieto Joulupukin Kammarin konkurssista on levinnyt mediassa ympäri maailmaa.

– Joulupukki vetää turisteja tänne kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin, syyskuussa ruska-aikaan ja marraskuun lopusta pääsiäiseen saakka. Joulupukki on kaupungille tärkeä brändin kannalta sanoo Lotvonen. 

Lue myös:

    Uusimmat