Mainos

Kone maailman johtavaksi liukuporrasyhtiöksi

Kone on nousemassa maailman johtavaksi liukuporrasyhtiöksi. Kone ostaa 60 prosenttia saksalaisen O&K Rolltreppen -yhtiön osakkeista. Entuudestaan Kone omistaa 40 prosenttia kaupan kohteena olevasta yhtiöryhmästä.

Kauppahinta on yhteensä 200 miljoonaa Saksan markkaa eli noin 600 miljoonaa Suomen markkaa. Kauppa toteutetaan niin, että O&K:n omistajasta saksalaisesta Kruppista tulee Koneen omistaja 10 prosentin osuudella.

Kaupan vuoksi kaupankäynti Koneen osakkeilla oli keskeytyksissä Helsingin arvopaperipörssissä runsaan neljän tunnin ajan. Kone itse pyysi noteerauksen keskeyttämistä.

Kaupan toteutumisen edellytyksenä muodollisesti on, että Koneen ylimääräinen yhtiökokous hyväksyy 24. kesäkuuta yhtiön hallituksen esityksen osakepääoman korottamisesta ja uusien osakkeiden suunnatusta annista Krupp-konsernin emoyhtiölle.

O&K Rolltreppen on maailman johtavia liukuportaiden ja liukukäytävien valmistajia. Yhtiöryhmän liikevaihto oli viime vuonna 270 miljoonaa Saksan markkaa ja henkilöstömäärä 1060.

Koneen tulos laski

Kone-konsernin tulos laski alkuvuonna. Koneen liiketulos oli tammi-huhtikuussa 18 miljoonaa markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 34 miljoonaa markkaa. Voitto ennen satunnaisia eriä oli perjantaina julkaistun osavuosikatsauksen mukaan 17 miljoonaa markkaa. Viime vuonna vastaavana aikana se oli 34 miljoonaa markkaa. Viime vuoden vertailulukuihin on tehty Italian tytäryhtiöiden raportointivirheiden oikaisut.

Konsernin liikevaihto oli vuoden ensimmäisellä kolmannekselle vajaat kolme miljardia markkaa. Vuosi sitten liikevaihto oli alle 2,7 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.