Kommentti: TPS-legendan muroihin kustiin – ja vähän Barkovinkin

Turun Palloseura ja Jääkiekkoliitto pelasivat pahasti ristiin tapaninpäivänä. Eikä Leijonien seremonioissa – kaikesta hyvästä huolimatta – kaikki ole hyvin.

Tapaninpäivän hienoimpia urheiluhetkiä oli, kun suomalaisen jääkiekkolegendan paita nostettiin kattoon tuhansien katsojien edessä. Eikä muuten ollut Saku, Jere tai Ville, vaan Rauli Tammelin – TPS:n numero 16. Menikö ohi? Sääli, mutta ei mikään ihme.

Turusta tiedotettiin jo lokakuussa aikeista jäädyttää Tammelinin pelipaita tapaninpäivän kotiottelussa Ilvestä vastaan. Jääkiekkoliitto tuli oman tiedotteensa kanssa ulos yli kuukautta myöhemmin. Päällekkäisyys olisi toki ollut vältettävissä yhdellä puhelinsoitolla, joten molemmissa leireissä on tuplasti peiliin katsomisen paikka.

Tilanne oli vähintään kieroutunut, kun kahta TPS-legendaa kunnioitettiin samaan aikaan kahdessa eri paikassa, joista vain toinen keräsi massan huomion. Parempana päivänä Tammelinin seremonia olisi ollut urheiluvaltakunnan ykkösuutinen.

Hienoa kuitenkin, että Tammelinin seremoniaa seurasi paikan päällä TPS:n kauden toiseksi suurin yleisö, lähes 7000 katsojaa. Ja olihan Helsingissä nähty kunnianosoitus yksi kaikkien aikojen leijonahetkiä.

Kiusaantunut Ville Peltonen

Ja sitten toiseen aiheeseen. Kuinka moni on tajunnut, että esimerkiksi Aleksander Barkov on pakotettu vaihtamaan pelinumeroaan maajoukkueessa? Numero 16 on nyt ikuisuuteen saakka poissa Leijonien kokoonpanosta. Tämä siitä huolimatta, että Barkov on ehtinyt pelata jo kahdet aikuisten arvokisat "Peltosen numerolla".

Peltonen oli silminnähden kiusaantunut kunnianosoituksen konkreettisesta seurauksesta. Näin kryptisesti, mutta yllättävän väkevästi kantaa ottaen hän kommentoi aihetta MTV Sportille.

– Leijonat. Kun me halutaan edelleen ja jatkossa olla menestyvä jääkiekkojoukkue, niin meidän täytyy miettiä tällaista huomionosoittamisen rituaalia ehkä vielä uudestaan.

Tässä ilmainen vinkki liiton suuntaan, saa käyttää ja melkein olisi pakko hei. Nostakaa niin paljon paitoja hallin kattoon kuin parhaaksi näette ja pitäkää jatkossakin erinomaisia seremonioita, mutta älkää nyt *voimasana tähän* jäädyttäkö pelinumeroita maajoukkueessa.

Lue myös:

    Uusimmat