Mainos

Kommentti: Presidenttiehdokas Donald Trump käyttäytyi kuin Diilissä ja antoi muille potkut

Kyllähän sen saattoi jo etukäteen aavistaa, että Trump varastaa shown. Fox Newsin republikaanien ensimmäisessä vaaliväittelyssä miljardööri Trump ei vain ottanut parrasvaloja itselleen, vaan hänet kiedottiin marttyyrin viittaan sekä muiden ehdokkaiden että juontajien toimesta.

Trump ei tehnyt asemaansa helpoksi. Heti ensimmäisessä kysymyksessä hän poikkesi muista ja kertoi pitävänsä mahdollisena pyrkiä presidentiksi myös riippumattomana ehdokkaana, mikäli republikaanit eivät valitse häntä presidenttiehdokkaakseen esivaaleissa. Sen jälkeen väittely olikin pitkälti Trumpin tulitusta, mutta kärkkäästä kielestä tuttu kiinteistökuningas ei pysynyt pelkästään puolustuskannalla.

Trump on ollut alusta asti monelle republikaanille ja medialle vitsi. Hänellä on tapana liioitella ja sättiä, kuten meksikolaisia hän on kutsunut rikollisiksi ja naisia lihaviksi sioiksi. Kun Trumpia yritettiin haastaa aiemmista epäkorrekteista lauseistaan, hän tivasi takaisin, että Amerikka on niin sekaisin, ettei hänellä ole aikaa olla poliittisesti korrekti.

Vaikka Trumpista liikkuu sosiaalisessa mediassa useita irvailuja hänen voimakkaan meikkivoiteensa vuoksi, kuten ”Amerikan ensimmäinen oranssi presidentti”, hänessä ei ole merkkiäkään hiipumisesta.

Trumpin itsevarmuus, ylimielisyys, ilkeys ja kärkkäys on rauhallisuutta ihannoivassa Yhdysvaltain presidenttikisassa harvinaista. Kun väittelyä vetävä Fox Newsin toimittaja Megan Kelly tivasi Trumpilta selityksiä naisia alistaville kommenteille, Trump vastasi, että Kellylle hän on aina ollut kiva, mutta se voi muuttua. Kun senaattori Rand Paul hyökkäsi Trumpin uskollisuutta ja aiempia Hillary Clintonille annettuja vaalitukia vastaan, Trump tiuskasi, että onhan hän ostanut Paulinkin.

Trumpin käytös on viihdyttävää kuten Diili-tositelevisiosarjassa, mutta ongelmallista muiden ehdokkaiden kannalta on, että Trump pääsi eilen käyttäytymään Diili-isännän lailla antamalla muille kandidaateille potkut parrasvaloista.

Moni republikaani toivoo jo Trumpin kyllästyvän tai puhuvan itsensä terävällä kielellä suurempiin vaikeuksiin, mutta vielä on liian aikaista sanoa, kuinka kauan Trumpin aikakausi kestää. Ainakin vielä hän on mielipidemittauksissa suosituin republikaanien kandidaateista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.