Kommentti: Oodi alapäähuumorille! MTV.fi katsoi ennakkoon odotetun Luokkakokous 2 -elokuvan

Luokkakokous 2 -elokuvan ensi-ilta lähestyy ja MTV.fi katsoi huumoripläjäyksen ennakkoon. Varo juonipaljastuksia!

Hervoton, ärsyttävä ja mielipiteet jakava. Aku Hirviniemen, Sami Hedbergin ja Jaajo Linnonmaan tähdittämä Luokkakokous oli kiistatta yksi viime vuoden suurimpia elokuvatapauksia. 

Vaikka kriitikot eivät elokuvaa ylistäneet, sen näki elokuvateattereissa yli 500 000 katsojaa. Lisäksi Luokkakokous pokkasi kotimaisten elokuvien palkintogaalassa Jussi-palkinnon yleisön äänestämänä. 

Hervottomalle komedialle alettiin fanien iloksi ja kriitikoiden suruksi kuvaamaan pikavauhtia jatko-osaa. Tällä kertaa teema kietoutuu luokkakokousen sijasta polttareiden ympärille.

Jaajo Linnonmaan näyttelemä Tuomas on päättänyt pitkien kosteiden vuosiensa jälkeen mennä naimisiin. Asiat eivät kuitenkaan suju niin kuin pitää, kun polttareissa menehtyy Tuomaksen lapsuudenkaveri. 

Häitä edeltävänä päivänä kolmikko joutuu siis lähtemään hautajaisiin, joista harras tunnelma on melko kaukana.

Jaajo, Hirviniemi ja Hedberg repeilevät Luokkakokouksen kuvauksissa 0:03

Ensimmäisen osan menestys näkyy siinä, että elokuvassa nähdään erikoistehosteita ja räjähdyksiä. Ajoittain juoni rönsyilee villisti suuntaan ja toiseen ja välillä tuntuu, että elokuva junnaa paikallaan.

Ensimmäisen Luokkakokous-elokuvan tapaan humoristiset tilanteet perustuvat pääosin kiusallisiin väärinkäsityksiin ja alapäävitseihin – olihan yhden avainhahmon lempinimi Kikkeli. 

Huumori on rohkeaa, rietasta ja monessa kohtaa hyvin kyseenalaista. Varmaa on, että moni tulee myös pahoittamaan mielensä.

Luokkakokous-fanit tulevat kuitenkin taatusti saamaan teattereissa sitä, mitä kaipaavat. Pääkolmikon välinen kemia on niin loistava, että välillä unohtaa katsovansa elokuvaa. Elokuvasta näkee, että sen sen tekemisestä on nautittu.

Lue myös:

    Uusimmat