Mikko Rantanen Leijoniin!

Mikko Rantanen pelaa Suomen maajoukkueessa jääkiekon MM-kisoissa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Colorado Avalanchea edustava Rantanen on NHL:n kärkipelaajia. Hänestä tuli ensimmäinen suomalainen, joka on pystynyt 2000-luvulla viimeistelemään yhden NHL-kauden aikana yli 50 maalia ja 100 tehopistettä, kun Rantanen summasi 82 runkosarjaottelussa mahtipinnat 55+50=105. Seitsemään pudotuspelimatsiin suomalaishyökkääjä naputti kymmenen (7+3) paunaa.

Ennen Rantasta 50 maalia ja 100 tehopistettä olivat pystyneet suomalaisista NHL-kauden aikana tekemään ylipäätään vain Jari Kurri ja Teemu Selänne.

Rantanen juhli viime kaudella Avalanchessa Stanley Cupin voittoa. Miesten MM-kisoissa hän on pelannut aiemmin kolmesti, vuosina 2016–18, ja saavuttanut hopean 2016.

Lisäksi Rantanen toimi Nuorten Leijonien kapteenina maailmanmestaruuteen päättyneissä alle 20-vuotiaiden MM-kotikisoissa Helsingissä 2016.

- Mikko on jo voittanut paljon. On hienoa, että siitä huolimatta hän haluaa tulla kotikisoihin auttamaan Leijonia taistelussa toisesta peräkkäisestä maailmanmestaruudesta. Maailmanluokan vahvistus Leijonille, A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen sanoo tiedotteessa

Aiemmin keskiviikkoiltana Leijonat tiedotti, että vuoden 2019 maailmanmestari, New York Rangersin hyökkääjä Kaapo Kakko vahvistaa maajoukkuetta MM-kisoissa.

Miesten MM-kisat käynnistyvät ensi viikolla Suomen Tampereella ja Latvian Riiassa.

Lue myös:

    Uusimmat