Kommentti: Mitä ihmettä SM-liigassa tapahtuu? Pääasia on unohtunut

3:34
Videolla maalikooste Kärppien ja KalPan ottelusta.

Koronavirustilanne on kuristanut SM-liigaa, mutta hyviäkin asioita on tapahtunut. MTV Urheilun Marko Leppänen muistuttaa, että peli on siistiytynyt, eikä kyseenalaisia päähän kohdistuneita taklauksia ole toistaiseksi nähty.

Suomen Jääkiekkoilijat ry:n uusi puheenjohtaja Teemu Ramstedt totesi MTV Urheilun haastattelussa, että hän toivoo koronavirusajan tuovan mukanaan jotain hyvääkin.

Hyvää on tullut, johtui se sitten viruksesta tai ei.

SM-liigassa on pelattu 39 ottelua ilman yhtään pelikieltoa. Paljon puhutut päähän kohdistuneet taklaukset ovat jääneet pois.

JYPin Samuel Heleniuksen taklaus oli yksi harvoista harmaalla alueella olleista tempuista. Siitä seurasi ulosajo, eikä aihettakaan ollut sen enempään.

***

Peleissä on tullut paljon tilanteita, joissa taklaaja on lyönyt viime hetkellä jarrut kiinni, kun vastustaja on ollut haavoittuvassa asennossa.

Aivan kuin pelaajat olisivat mielessään työstäneet ajatusta, että juuri nyt ei voi mokata. Jokainen peli on voitto, jota pitää arvostaa. Kukaan ei halua menettää lisää ansioitaan pelikiellon takia, kun tulot ovat muutenkin tiukassa seurojen säästökuurien takia. 

Hölmöilyt voivat viedä paikan kokoonpanosta tilanteessa, jossa vapaita pelaajia on tarjolla monen joukkueellisen verran. 

Kun virus syö väistämättä sarjaa ulkoa, pelaajat eivät voi nakertaa sitä enää sisältä.  

Elettäisiinkö nyt uuden, paremman aikakauden alkua?

Otanta on toki vielä lyhyt, mutta monena kautena kulho on tulvinut yli jo alkumetreillä: sitten on kutsuttu koolle kurinpitodelegaatio, eduskunta ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuin.

Siistit otteet eivät ole alentaneet viihdearvoa yhtään, päinvastoin. Keskimäärin pelit ovat olleet vauhdikkaita, fyysisiäkin.

Sellaista kuin jääkiekon kuuluukin olla.

***

Sinänsä ironista, että SM-liiga on varautunut kurinpitotoimiin tänä syksynä paremmin kuin koskaan.

Pelaajayhdistys on saanut kurinpitodelegaatioon oman jäsenensä. On perustettu tarkastelutyöryhmä, ja protokollat on hiottu viimeisen päälle valmiiksi.

Sitten ei olekaan hommia.

No, ongelma on hyvin positiivinen. Tuskin kenelläkään on sitä vastaan, jos kurinpitäjät saavat pyöriä työttömänä koko kauden.

Jossain vaiheessa kiistanalaisia tapauksia tulee varmasti, mutta pääasia on, että suunta näyttää muuttuneen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja