Kommentti: Merirosvojen seikkailut turruttavat – nuori naistähti on viidennen Pirates of the Caribbean -elokuvan valonpilkahdus

MTV tapasi Pirates of the Caribbean -tähtiä Pariisissa 1:43

Javier Bardemkaan ei pelasta viidettä Pirates of the Caribbean -elokuvaa, joka tuntuu siirtymävaiheelta.

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge jatkaa jättisuosittua elokuvasarjaa uusien ohjaajien ja muutamien uusien tähtinäyttelijöiden voimin, mutta lopputulos on puuduttavaa vanhan toistoa.

Uutuuselokuvassa espanjalaistähti Javier Bardemin esittämä kapteeni Salazar palaa kostamaan Johnny Deppin tutusti näyttelemälle merirosvo Jack Sparrow'lle, joka lyöttäytyy yhteen nuorten aarteenetsijöiden kanssa.

Bardemin hahmo jää kuriositeetiksi norjalaisten Joachim Rønningin ja Espen Sandbergin ohjaamassa merirosvoseikkailussa, jossa aiemmista osista tutut hahmot eivät tarjoa juuri mitään uutta. Jack Sparrow'n johdolla valkokankaalla nähdään monenlaista sähellystä, joka ei kuitenkaan peitä sitä tosiasiaa, että tarina ei kanna kokopitkän elokuvan mittaa.

Depp itse toistaa roolissaan samoja maneereja, jotka alkoivat tuntua kuluneilta jo Pirates-sarjan toisen osan jälkeen. Lähes samoin käy Geoffrey Rushin esittämälle kapteeni Barbossalle sekä muutamille muille sarjan kaikissa osissa nähdyille hahmoille.

Elokuva herää kuitenkin paikoitellen henkiin nuoren englantilaisnäyttelijä Kaya Scodelarion voimin. Muun muassa Skins – liekeissä -tv-sarjassa näytellyt Scodelario tuo tähtitieteestä innostuneena ja tarmokkaana Carinana Salazar's Revengeen virtaa ja syvyyttä.

Scodelario ja hänen vastaparinaan Orlando Bloomin esittämän Will Turnerin poikana nähtävä Brenton Thwaites ovat raikkain osa elokuvaa. Heidän ansiostaan syntyy tunne, että Pirates of the Caribbean -elokuvasarjassa viestikapula on nyt siirretty tai ainakin siirtymässä nuoremman sukupolven näyttelijöille.

Se antaa myös toivoa siitä, että mitä todennäköisimmin jatkoa saava seikkailuelokuvasarja ei jäisi junnaamaan entistäkin turruttavammin paikoilleen.

Salazar's Revengessä nähdään pienessä roolissa myös The Beatles -legenda Paul McCartney, joka seuraa elokuvasarjan kolmannessa osassa Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla (2007) Jack Sparrow'n isää pienessä sivuroolissa näytelleen The Rolling Stones -kitaristi Keith Richardsin avaamaa polkua.

McCartney näyttelee Sparrow'n setää ja vastaa osaltaan ehkä elokuvan hupaisimmasta kohtauksesta, jossa hänen hahmonsa lauleskelee merirosvolaivan tyrmässä Beatlesin vuonna 1970 julkaistua Maggie Mae -kappaletta.

Tässä tapauksessa hupaisuus ei välttämättä kuitenkaan ole tarkoituksellista.

Katso artikkelin alussa MTV Uutisten juttu Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge -elokuvasta. Katso alempana myös elokuvan traileri.

Lue myös:

    Uusimmat