Kommentti: Lasse Kukkonen ehti kaikkialle, mutta oli lopulta väärässä paikassa

Lasse Kukkonen antoi kasvot Kärppien häikäisevälle nousulle jääkiekon SM-liigan viidennessä finaalissa, mutta Tapparan voittomaali syntyi lopulta hänen tontiltaan. 

Videot: Yllä huippuhetket viidennestä SM-liigafinaalista. Alla Kärpät-kapteeni Lasse Kukkosen kommentit trilleriottelusta. 

Kärpät oli vielä 35 minuutin kohdalla 0-4-tappiolla, mutta Julius Junttilan ja Miika Koiviston osumat erätauon molemmin puolin nostivat hurmion Raksilaan. 

Koko Kärpät-lauma pelasi huippuenergisesti, mutta konkaripakki Kukkonen nousi ryhmästä erityisesti esiin. Kukkonen ei ole kaukalon nopein kaveri, mutta niin hän vain nosti Kärppien hyökkäyksiä jalalla ja päätti lopulta niistä yhden – siitä tuli upea 4-4-tasoitus. 

Lasse Kukkonen: Ei Tappara sattumalta ole menestynyt joukkue 1:19

Kärppien ihmenousu ja vääjäämättömältä vaikuttanut mestaruusrynnistys näytti saaneen sankarinsa. Mutta sitten Kukkonen syöksyi karvaamaan Henrik Haapalaa turhan innokkaasti, Haapala pääsi pyörähtämään vapaaksi, Julius Junttila ei saanut aukkoa paikattua ja Kukkosen tontti jäi vapaaksi. 

Tuon tilan löysi Jan-Mikael Järvinen, joka sai kiekon Haapalalta ja syötti Jukka Peltolan maalintekoon 2-1-ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Taululle vaihtui 4-5-lukemat ja finaalikaravaani suuntaa torstaiksi Tampereelle Kärppien 3-2-johtoasemissa. 

Vaikka Kukkonen teki ratkaisutilanteessa virheen, häntä on siitä turha sen enempää soimata. Arvostettu kapteeni oli valtavassa osassa siinä, että Kärpät pääsi ensinnäkään edes pelaamaan voitosta ottelun lopussa. Hän näytti taas sen, kuinka joukkuetta johdetaan esimerkillä. 

Tuota esimerkkiä Kärpät tulee tarvitsemaan torstaina Hakametsässä. Ja mahdollisesti myös lauantaina Raksilassa.  

Lue myös:

    Uusimmat