Tapparan kapellimestari Järviseltä upea esityö voittomaaliin – "Kärpät haukkasi liian ison palasen"

Tappara-hyökkääjä Jan-Mikael Järvinen oli joukkueensa avainpelaajia, kun Tappara kukisti Kärpät jännittävässä viidennessä finaaliottelussa lukemin 5-4.

Järvinen syötti kahden maalin iltaa viettäneen Tappara-kapteeni Jukka Peltolan molemmat osumat. Jälkimmäinen osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Järvinen tarjoili ylivoimahyökkäyksessä komean lätyn Peltolalle, joka tulitti pelivälineen reppuun. Järvisen mukaan maalin johtanut hyökkäys johtui Kärppien ylipelaamisesta.

– He ehkä vähän ylihyökkäsivät, kun heillä oli hurmostila päällä. Huomasin, kun Henrik Haapala sai kiekon, ettei siellä ole toista pakkia. Ehkä Kärpät haukkasi vähän liian ison palasen tasoituksen jälkeen, Järvinen analysoi voittomaalia.

Tappara onnistui jo toistamiseen pakkovoiton edessä tässä finaalisarjassa. Tapparan kopissa haastavasta tilanteesta ammennetaan lisävoimaa.

– Siitä pystyy ehkä enemmän ottamaan voimaa, kun tietää ettei tarvitse peruutuspeiliin katsoa.

Tiistain ottelussa Tappara aloitti ottelun sähäkästi ja iski kovalla prosentilla kiekkoa verkkoon. Ottelun puolivälissä tilanne oli vierailijoille jo 4-0.

– Oltiin niin tehokkaita, että se ei kertonut koko pelin kuvaa. Kärpätkin pelasi hyvin. Tehokkuuskin luo itseluottamusta, mutta se täytyy ottaa oikein, että ei vääristä sitä mitä peli vaatii, Järvinen kommentoi.

Kärpät runnoi päätöserässä lumivyöryn lailla pelin väkisin tasoihin. Tappara ei Kärppien hurmoksesta kuitenkaan laantunut, vaan latoi voittomaalin kolme minuuttia ennen päätöstä. Joukkueen sitkeys koostuu loistavasta yhteishengestä.

– Koppi on täynnä hyviä äijiä, että sieltä se yhteishenki kumpuaa, Järvinen kehuu pelikavereitaan.

Kuudes finaali pelataan Tampereella torstaina. Kärpät johtaa sarjaa 3-2.  

Lasse Kukkonen: Ei Tappara sattumalta ole menestynyt joukkue 1:19

Kärppäluotsi Manner: Lopussa tuli kylmä suihku 1:47

Niko Ojanmäki: Oli tunteiden vuoristorataa 0:40

Jukka Rautakorpi rauhallinen finaalin jälkeen 1:37

Lue myös:

    Uusimmat