Kommentti: Länsinaapurien lyttäämissä Iivo Niskasen sanoissa on viisautta – tämän kuvan pikkupojasta kasvoi idoliaan suurempi

Iivo Niskanen sauvoi sensaatiomaisesti olympiakultaan! Jari Isometsä kommentoi tuoreeltaan suomalaistrilleriä 5:33
Iivo Niskanen hiihti sensaatiomaisesti olympiakultaan! Jari Isometsä kommentoi tuoreeltaan kilpailua.

Iivo Niskasen uran toinen henkilökohtainen olympiakulta nosti hänet vertailussa idolinsa Mika Myllylän edelle. Suomen maastohiihtosuuruuksien yhteys osoittaa, ettei esikuvien merkitystä voi vähätellä, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa Zhangjiakousta.

Iivo Niskanen ei ole pelännyt puhua siitä, kuinka suuri inspiraatio Mika Myllylä on ollut hänen urallaan, vaikka esimerkiksi Lahden MM-kullan jälkeen ruotsalaiset ja norjalaiset hämmästelivät Suomen ykköshiihtäjän ylistäviä puheita Myllylästä.

Ruotsalaislehti Expressen otti härskeimmän linjan otsikoidessaan, että Niskanen "puhui huijarista heti kullan jälkeen".

Vuonna 2011 menehtyneen Myllylän uran synkät luvut ovat kaikilla tiedossa. Se ei kuitenkaan estä sitä, etteikö olympiavoittajan ja nelinkertaisen maailmanmestarin täydellistä omistautumista harjoittelulle ja kilpailemiselle voisi ihailla ja yrittää kopioida. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Niskanen on tehnyt niin. Ja hänestä on kasvanut aikuisiällä kahden henkilökohtaisen olympiakullan hiihtäjä.

Tämä saldo nostaa Niskasen idolinsa edelle, sillä mitalitilastoissa ratkaisevin pylväs on aina se ensimmäinen – kultamitalit. Niskasen saldo yhdeksältä henkilökohtaiselta olympiamatkalta on 2+0+1, Myllylän saalis kymmenestä kisasta 1+1+2.

Niskanen jakoi syksyllä 2018, Myllylän syntymäpäivänä, sosiaaliseen mediaan kuvan (alla), jossa hän poseeraa nuorena poikana idolinsa kanssa. Julkaisussa on myös Myllylän kuva nimikirjoituksen kera.

Aihetunnisteeksi Niskanen kirjoitti "legenda".

Ehkä näemme 20 vuoden päästä kuvan, jossa Niskanen pitää esikuvana kättä nuoren hiihtäjänalun hartialla. Ja ehkä tämä nuori hiihtäjä on kasvanut sittemmin olympiavoittajaksi.  

Lue myös:

    Uusimmat