Kommentti: Kalle Rovanperän yllättävät sanat mestaruushuumassa paljastivat yleisen harhaluulon – totuus on haastajien kannalta vieläkin pelottavampi

3:26
Kalle Rovanperä vastaa fanien kysymyksiin – yksi kysymys ammatinvalinnasta saa mestarin hämmentymään

Viime kaudella historian nuorimpana kuljettajana rallin maailmanmestaruuden voittaneesta Kalle Rovanperästä, 22, on iästään huolimatta ehditty jo sanoa likimain kaikki mahdollinen, mutta aivan jokainen ylisana ei taida pitää ihan paikkaansa, kirjoittaa MTV Urheilun Mikko Hyytiä.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Ruotsin MM-ralli 9.–12.2.

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Viime kaudella vastustajiaan jopa pilkkanaan pitänyttä Rovanperää on kehuttu kylmäpäiseksi kuljettajaksi, joka ei ota tai tunne lainkaan paineita.

Rovanperän omat, yllättävätkin sanat MM-tittelin ratkettua ovat kuitenkin ristiriidassa tämän näkemyksen kanssa.

– Suurin tunne juuri nyt on, että tämä oli aika iso helpotus, Rovanperä lausui Toyotan tiedotteessa 2. lokakuuta.

Siis?

Suurin tunne maailmanmestaruuden hetkellä ei ole ilo, ei onni eikä mikään muukaan vastaava. Vaan helpotus.

Tämä jos mikä osoittaa, ettei Rovanperäkään ole immuuni paineille.

Toki Rovanperä oli alkukaudesta niin murskaavan ylivoimainen, ettei hänellä sen jälkeen ollut enää mitään muuta kuin hävittävää; 94 pisteen MM-johto on tilanteena urheilullisesti kadehdittava, inhimillisesti ei niinkään. Rovanperä kuitenkin selvitti sen kunnialla, ja voikin sanoa, että kun taistelu on kuumimmillaan, Rovanperä on parhaimmillaan.

Yksi selitys sille, miksi näin on, saatiin Rovanperän taannoisesta Instagram-päivityksestä, jossa hän paketoi vuoden 2022 omalta osaltaan.

– Keväällä ajattelin, että edessä olisi paska vuosi, Rovanperä aloitti.

Näin siitäkin huolimatta, että hän oli keväällä MM-sarjan ylivoimaisin kuljettaja, joka ajoi voitosta voittoon ja kasvatti pistejohtoaan kilpailu kilpailulta. Urheilullinen elämä siis hymyili, mutta taitaa olla niin, että ralli on Rovanperällekin vain osa sitä oikeaa elämää – ei toisinpäin.

Ja hyvä niin.

Yhtä kaikki, torstaina alkavasta kaudesta 2023 povataan huomattavasti edeltäjäänsä tasaisempaa, ja näin Rovanperäkin päässee esittelemään paineensietokykyään yhä useammin.

Mestarin haastajien kannalta ajateltuna se, etteivät niskassa olevat paineet vaikuta mitenkään hänen suoritukseensa, on vieläkin pelottavampaa kuin se, ettei paineita olisi ollenkaan.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja