SM-liigan kriisiseuran faneilta tyly temppu – sitten kapteeni otti luurin käteen

JYP-kapteeni Teemu Eronen myöntää: Pukukopissa jännittynyt ilmapiiri 2:39
JYP-kapteeni Teemu Eronen myöntää: Pukukopissa jännittynyt ilmapiiri

Juuri ennen joulua päävalmentajaa vaihtanut SM-liigajoukkue JYP on ajautunut sittemmin karmeaan tappioputkeen. Joukkueen kannattajaryhmä osoitti perjantaina näyttävästi mieltään. Tuore kapteeni vastasi huutoon. 

JYP laittoi päävalmentaja Jukka Rautakorven ja apuvalmentaja VIlle Niemisen pihalle pari viikkoa sitten. Sen jälkeen jyväskyläläisnippu on hävinnyt kaikki kuusi otteluaan Mikko Heiskasen alaisuudessa.

Varsin mainion alkukauden pelannut joukkue on valahtanut runkosarjassa viimeistä edelliseksi. Kannattajien puseroon on hiipinyt kasvava epätietoisuus. 

– Tunnelma on jopa pelokas, että mihin suuntaan tämä seura on menossa, että mitä tässä nyt oikein tapahtuu. Todella suuri epätietoisuus, JYPin kannattajayhdistyksen Hurrikaanisydän Ry:n puheenjohtaja Riina Friman kertoo.

Frimanin mukaan valmentajavaihdoksen taustat ja perusteet ovat jääneet seurayhteisölle edelleen epäselviksi. Kannattajaryhmä tekikin näyttävän protestin perjantaina, kun JYP isännöi KalPaa. Fanikatsomo pidettiin kahden ensimmäisen erän ajan tyhjillään. Tyhjässä katsomossa roikkui lakana, jossa luki "herätys".

Viesti oli osoitettu Frimanin mukaan suoraan seuran johtoportaaseen. 

– Se ei ollut mitenkään helppo ratkaisu, eikä yhden tai kahden illan päätös. Tuntuu, että kannattajia, faneja ja asiakkaita jätetään pimentoon, aliarvioidaan ja pidetään itsestäänselvyytenä. Ei tiedetä, että kuka sitä laivaa ohjaa ja mihin suuntaan ollaan menossa. Kyllä sen myös joukkueesta pystyy aistimaan.

– Koettiin, että se oli toimena tarpeeksi iso. JYP on meille äärettömän rakas. Se huoli on nyt todella kova, että mitä tässä tapahtuu.

Pääkuvan videolla Teemu Eronen myöntää, että JYP-kopissa vallitsee jännittynyt tunnelma ennen otteluita.

Kannattajat halusivat herättelyn lisäksi synnyttää vuoropuhelua joukkueen ja seuran suuntaan. Tällä viikolla JYP-kapteeniksi ryhtynyt Teemu Eronen ottikin vielä perjantai-iltana yhteyttä faniryhmään. Eronen seisoi katsomoprotestin takana.

– Erosen kanssa kävimme eilen illalla keskustelua viestitse. Hän lähestyi meitä ja kertoi ymmärtävänsä ratkaisuamme. Saimme sellaista vuoropuhelua, mitä kaipasimme. 

JYP hävisi perjantaina KalPalle rumasti 1–5. Tänään lauantaina joukkue kohtaa Tampereella Ilveksen. 

Lue myös:

    Uusimmat