Yksi Leijona teki Tshekki-voitossa kaiken oikein – ja hän ei ollut Jussi Olkinuora: "Avasi, taklasi, blokkasi, hyökkäsi, ampui"

Ei liene kenellekään yllätys, että maalivahti nousee ottelun parhaimmaksi pelaajaksi, kun joukkue voittaa MM-puolivälieränsä päästämättä maaliakaan. Mutta tällä kertaa C Moren asiantuntijoiden mukaan yksi pelaaja oli nousta Jussi Olkinuorankin suorituksen edelle.

– Avasi peliä, taklasi, blokkasi, hyökkäsi, ampui, teki kaikkia juttuja mitä pystyi tekemään, kuvaili Kari Jalonen puolustaja Olli Määtän suoritusta.

Määttä pelasi Jalosen mukaan turnauksen ylivoimaisesti parhaan ottelunsa ja tylsytti tshekkitaiturien kikat uhrautuvaisuudellaan.

– Silmiähivelevää, teki kaikki jutut, ex-puolustaja Lasse Kukkonen säesti.

Los Angeles Kingsissä pelaava Olli Määttä on jäänyt NHL:ssä viime kausina varjoihin, kun suomalaiset hyökkääjätähdet ja maalivahdit ovat varastaneet isoimmat otsikot. Nyt Määttä, 26, muistutti, mikä hän on miehiään: Kaksi Stanley Cupia Pittsburghissa voittanut pelaaja.

– Ei anna yhtään tilaa. Näytti, että on parin Stanley Cupin voittajan ainekset, Jalonen jatkoi ylistystään.

Myös kolmosleijonaksi nostettu Jere Innala sekä koko ketju Petri Kontiolan johdolla pelasi asiantuntijoiden mukaan turnauksen parasta peliään.

Katso videolta lisää, mikä Lasse Kukkosen mielestä tekee Jussi Olkinuorasta ihanteellisen maalivahdin puolustajille.

– Kenenkään ei tarvitse lähteä juoksemaan. Uskon, että pystyy pitämään tasonsa, jopa nostamaan sitä, Kukkonen tiivistää.

Lue myös:

    Uusimmat