Kommentti: Jättiottelun asetelmat kiristyivät yhdellä ilmoituksella – jalkapallokeisarien salamyhkäinen suhde päättymässä katkeruuteen

1:11
Real Madrid voitti kauden ensimmäisen El Clasicon Ferran Torresin upeasta osumasta huolimatta – vuodenvaihteen jälkeen kurssit ovat kääntyneet.

Real Madridin mahdollisuudet saavuttaa La Ligaa johtava Barcelona ovat tämän kauden osalta enää niukat. Ne ovat sitä, vaikka hallitseva mestari nyt voittaisikin verivihollisensa Camp Noulla. Kabineteissa se on puolestaan tunkemassa paksun oksan Barcelonan rattaisiin. Espanjan kahden kiistatta suurimman – ja erityisesti niiden johtajien – välit ovatkin huippuottelun alla kireämmät kuin kenties koskaan, kirjoittaa MTV Urheilun Anssi Shemeikka.

Barcelonan ja Real Madridin välinen El Clasico -ottelu C Moressa sunnuntaina kello 22.00 alkaen. Studio käynnistyy jo kello 21.30. 

Real Madridin presidentti Florentino Perez ja Barcelonan seurapomo Joan Laporta tuntevat toisensa ja työnantajansa pitkällä otannalla. Molemmat ovat luotsanneet seuroja kahdella eri pestillä, vieläpä samoihin aikoihin.

Yhteensä 19 vuotta Realin kasvoina toiminut Perez toimi tehtävässä ensimmäisen kerran vuosina 2000-2006. Laportan vastaavat vuodet olivat 2003-2010. Sen jälkeen Kataloniassa koittivat urheilullisesti paikoin lihavatkin vuodet Sandro Rosellin ja Josep Maria Bartomeun alaisuudessa, mutta varsinkin loppua kohti seuran vakavaraisuus luhistui pahemman kerran. Rosellin ja Bartomeun sotkut ovat langenneet Laportan syliin nyt myös tämän toisella, maaliskuussa 2021 alkaneella puheenjohtajakaudella.

Vaikka Real Madrid ja Barcelona ovat hampaat terävinä hakeutuneet jatkuvasti toistensa kurkkuihin, se on tapahtunut ensisijaisesti pelikentällä. Perez ja Laporta ovat espanjalaislehtien mukaan olleet viimeiset vuodet julkisista erimielisyyksistään huolimatta taustalla varsin läheisiä toimijoita, joilla on ollut monia yhteisiä intressejä.

Välit ovat kuitenkin kiristyneet viime viikkoina Espanjan jalkapallomedian vallanneiden lahjussyytösten tiimoilla. Tapaus koskee katalonialaisseuran väitettyjä maksuja erotuomarien komitean varapuheenjohtajalle Jose Maria Negreiralle ja hänen yhtiölleen. Syytteiden mukaan Barcelona on yrittänyt maksuilla vaikuttaa otteluiden lopputuloksiin.

Perez onkin uittamassa tikarin syvälle kilpailijansa puvuntakkiin, kun Real Madrid ilmoitti ottavansa osaa Barcelonaa syyttävään kanteeseen.

El Clasicoita on perinteisesti edeltänyt presidenttien yhteinen lounas, mutta vaikka virallista ilmoitusta sen ohittamisesta ei ole tullut, Marcan mukaan on selvää, ettei sellaista tulla nyt järjestämään.

Real Madrid näkee Barcelonan väitettyjen lahjusten vahingoittaneen erityisesti kuninkaallisten valkopaitojen etua.

Niin paljon kuin arkkiviholliset toisiaan tarvitsevatkin – La Ligasta puhumattakaan – Laporta ja Perez ovat johdattamassa seurojaan nyt reiteille, jotka eivät ole risteämässä enää aikoihin. Vielä ei tiedetä, jatkavatko seurat kiistellyn Superliiga-hankkeen edistämistä yhdessä entiseen malliin. Joka tapauksessa näyttää selvältä, että sunnuntaina Real Madridin fanikatsomoon kömpivää noin 300 vierasfania odottaa, jos mahdollista, tavallistakin vihamielisempi tunnelma, eikä presidenttien aitiossakaan kuohujuomia kilistellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja