Kommentti: Iiro Pakarisen temppu sen todisti – maaliviivateknologia jääkiekkoon, kiitos!

Jalkapallossa siitä tapeltiin vuosia, jopa vuosikymmeniä, mutta nyt käytössä on maaliviivateknologia, josta tulokset ovat enimmäkseen positiivisia. Leijonien MM-puolivälierän hylätty maali todisti, että samaa teknologiaa kaivattaisiin myös jääkiekossa, kirjoittaa MTV Uutisten uutispäällikkö Jukka Auramies.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Tanska ma 20.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Iiro Pakarisen maalille rynnimistä tutkittiin minuuttitolkulla. Kamera kuvasi ylhäältä, alhaalta, sivusta, oikealta ja kaukaa hallin katosta, ties mistä muualtakin, mutta ei. Kiekko pyöri tolpassa, Pakarisen ja tshekkivahdin hanurissa ja varusteissa ja kenties maalin sisälläkin, mutta maaliksi sitä ei voinut hyväksyä. Yksikään kamera ei aukottomasti näyttänyt kiekon olevan tai käyneen kokonaan maalin puolella.

Toki maalin hylkäämiseen on voinut on syynä myös maalivahdin häirintä tai muu vastaava. Tapaus kuitenkin todistaa, että vaikka kameran asentaisi maalin sisälle, sivuun ja päälle, ei maalia välttämättä pystytä vahvistamaan.

Mutta entäs, jos kiekossa ja jäässä maaliviivalla olisi sensori, joka tunnistaisi, onko kiekko ylittänyt maaliviivan? Luulisi Suomestakin löytyvän insinööriosaamista tällaisen teknologian kehittämiseen.

Ja niille, joiden mielestä maalin tarkastaminen kyseisellä tavalla veisi liikaa aikaa, voi näyttää tämän hylätyn maalin kanssa tuhriintuneen ajan.

Katso koko piinaava maalintarkistusodotus tästä:

Lue myös:

    Uusimmat