Kommentti: HIFK:n NHL-lupaus selvisi sikailustaan tavalla, joka ei kestä kriittistä tarkastelua

Tästä tilanteesta Anton Lundell selvisi ilman rangaistusta – kyseenalainen isku Jere Innalan niskan seudulle puhuttaa 0:24
Tästä tilanteesta Anton Lundell selvisi ilman rangaistusta – kyseenalainen isku Jere Innalan niskan seudulle puhuttaa.

Helsingin IFK:n Anton Lundell löi eilen HPK:ta vastaan pelatun SM-liigaottelun loppuhetkillä Jere Innalaa poikittaisella mailalla niskan seudulle. Jääkiekkoyleisön keskuudessa on kummasteltu laajasti, että ykköskierroksen NHL-varaus selvisi teostaan ilman mitään ja on tänään HIFK:n ykkösketjussa.

Lundell teki törkytemppunsa ottelun viimeisellä minuutilla, kun HPK johti ottelua 3–1. 19-vuotias hyökkääjä löi keskialueella kiekotonta pelaajaa Innalaa takaapäin piittaamattomasti niskaan. Tilanteesta ei jaettu rangaistuksia.

HPK teki vielä yhden maalin ja voitti ottelun 4–1

Lundellin teko oli vaarallinen ja ilmiselvä pelikiellon arvoinen pimahdus, mutta SM-liigan tilannehuone ei vienyt tapausta jatkokäsittelyyn ja Lundell on tänään HIFK:n ykkösketjussa TPS:ää vastaan.

TIlannehuoneen olkienkohauttelu ei valitettavasti kestä alkeellisintakaan kriittistä tarkastelua. HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoi Hämeen Sanomille tilannehuoneen perustelleen ratkaisuaan olla viemättä tapausta jatkokäsittelyyn sillä, että pelaajat pystyivät jatkamaan pelaamista.

Hetkinen. Miten tässä liittyy mihinkään mitenkään se, että sikailuun sortunut Lundell pystyi jatkamaan pelaamista?

Ja toisekseen: Innalan olisi pitänyt loukkaantua vakavasti ennen kuin reagoidaan mitenkään? Takaapäin on siis ok vedellä niskaan, jos kukaan ei loukkaannu?

Osa on sosiaalisessa mediassa ehtinyt jo ymmärrettävästikin pohtia, olisiko tilanteeseen reagoitu toisin, jos taklaajana olisi ollut joku muu kuin kovan luokan tähtipelaaja.

Tapaus on SM-liigan kurinpidon piirissä syytä jatkokäsitellä perusteellisesti. On oltava kaikille selvä asia, että tällaisista tempuista on yksinkertaisesti tultava sanktiota. 

Moisen sikailun hyväksyminen antaa äärettömän huolestuttavan viestin jatkoon. Näissä voi käydä pahasti, ja sitä emme tarvitse.

Lue myös:

    Uusimmat