Komean uran pelannut venäläinen ex-kiekkoilija riehui humalassa lentokoneen bisnesluokassa – sai syytteen huliganismista

Uransa lopettanut venäläinen NHL-pelaaja Oleg Saprykin käyttäytyi humalassa sopimattomasti Sotshista Moskovaan suunnanneella lennolla ja aiheutti vakavan vaaratilanteen. 

Oleg Saprykin tunnettiin 325 NHL-ottelun urallaan erittäin liukkaana luistelijana, joka pääsi nopeudellaan vastustajan pakeista karkuun. Viimeaikaisten tapahtumien perusteella energia on suunnattu hieman kyseenalaisiin asioihin. 

Iltalehti raportoi Suomessa Championatin uutisen, jonka mukaan 37-vuotias Saprykin oli alkanut käyttäytyä uhkaavasti alkoholin vaikutuksen alaisena bisnesluokassa. 

Venäjän sisäministeriön edustaja Irina Volk kuvaili, että hän huuteli hävyttömyyksiä matkustajille ja matkustushenkilökunnalle. Saprykinille on tulossa iso lasku, sillä kapteeni joutui tekemään laskun Voronezhiin. Tästä ei selvitä kahden minuutin jäähyrangaistuksella. 

Saprykin on jo vapautettu, mutta hän sai syytteen lievästi huliganismista. 

Saprykin pelasi kelvollisen uran. Hän edusti NHL:ssä Calgary Flamesia, Phoenix Coyotesia ja Ottawa Senatorsia. Saprykin hyökkäsi Calgaryn riveissä vuonna 2004 Stanley Cupin finaalissa joukkueessa, jossa pelasivat myös Ville Nieminen, Miikka Kiprusoff ja Toni Lydman

Saprykin voitti MM-kultaa vuonna 2009 ja KHL:n mestaruuden Ufan riveissä 2009. Hän lopetti uransa vuonna 2016. 

Lue myös:

    Uusimmat