Mainos

Kölnin poliisi varautuu uuteenvuoteen isoin resurssein – "Joukkoahdistelu ei saa toistua"

Saksassa Kölnin kaupunki valmistautuu uudenvuoden juhlaan massiivisilla poliisimäärillä ja turvakameroilla. Varautuminen johtuu viime uudenvuodenaattona tapahtuneista joukkoahdisteluista.

Lukemattomat naiset joutuivat ahdistelun ja seksuaalisen ahdistelun kohteeksi viime vuonna Kölnin keskustan uudenvuoden juhlinnassa. Pääosin ahdistelijoiden epäiltiin olevan arabeja tai pohjoisafrikkalaisia. Ahdisteluista tehtiin peräti 1200 rikosilmoitusta, mutta suurin osa tekijöistä ei koskaan selvinnyt.

Nyt Kölnin kaupunki haluaa estää kaikin keinoin tapahtumien toistumisen. Kaupunki varaa uudeksivuodeksi 1500 poliisia kaduille, lisää tukuttain turvakameroita kaupunkiin ja lisää ilotulitevapaita alueita.

– Viime vuonna emme olleet siellä missä ihmiset tarvitsivat meitä. Se ei saa toistua enää koskaan, linjasi Kölnin poliisipäällikkö Jürgen Mathies kapungin uudenvuoden juhallisuuksia koskevassa tiedotustilaisuudessa.

Pääosa valvonnassa tullaan keskittämään Kölnin keskustaan, lähelle katedraalia ja päärautatieasemaa. Kölnin pormestarin Henriette Rekerin mukaan keskusaukiolle pääsyä kontrolloidaan tiukasti.

Myös muissa saksalaiskaupungeissa raportoitiin joukkoahdisteluista viime uutenavuotena. Myös Suomessa tapahtui vastaavaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.