Mainos

Kolmen vuoden alamäki ohi –suomalaiset käyttävät lomaansa aiempaa enemmän rajaa

Suomalaiset aikovat käyttää tänä kesänä lomiinsa rahaa viime vuotta enemmän, selviää Nordean teettämästä tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan 18–65-vuotiaat suomalaiset suunnittelevat käyttävänsä kesälomaansa noin 1 400 euroa. Summa on noin 20 euroa enemmän kuin viime vuonna.

– Kesälomabudjetit kääntyivät vihdoin nousuun muun talouden mukana. Tätä ennen kesälomabudjetit olivat laskeneet kolme vuotta peräkkäin. Vielä ollaan toki kaukana vuosien 2006 ja 2009 huippulukemista, jolloin keskimääräinen kesälomabudjetti oli 1 600 euroa, Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen kommentoi tiedotteessa.

Nordeasta arvioidaan, että lomabudjetit on kääntänyt kasvuun ennätyslukemiin noussut kuluttajaluottamus. Tänä vuonna kuitenkin myös julkisen sektorin lomarahoja leikataan 30 prosenttia.

– Tämä voi pienentää lomabudjetteja, kun joka neljäs palkansaaja suunnittelee rahoittavansa kesälomansa ainakin osittain lomarahoilla, Kärkkäinen toteaa.

Suosituin tapa viettää kesälomaa on kotimaanmatkailu. Vastaajista 40 prosenttia kertoo suunnittelevansa kotimaanmatkaa, ulkomaille aikoo taas joka kolmas. Eniten kotimaassa aikovat matkailla lapsiperheet. Edelleen suosittua on myös mökkeily. Joka kolmas vastaaja aikoo viettää ainakin osan lomasta kesämökillään.

Nordean teettämän tutkimuksen toteutti toukokuussa YouGov. Kyselyyn vastasi hieman yli tuhat vähintään 18-vuotiasta suomalaista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.