Kolmen lapsen yksinhuoltaja Tanja joutui tiukille, kun koulut suljettiin – ruoka-avullekin rajoituksia: "Kyllä se on raakaa"

8:21
Koronapandemia aiheuttaa rajoituksia jopa ruoka-avulle. Katso koko uutisjuttu yltä.

Hävikkiruoan jakelupisteitä on eri puolilla maata suljettu, koska uusien koronaohjeiden mukaan jonoja ei saa syntyä ja hygieniaan on panostettava entistä enemmän pandemian takia.

Ne ruoanjakelupisteet, jotka ovat vielä jäljellä, toimivat ulkoa käsin ja jakavat ruokaa esimerkiksi auton peräkontista suoraan tarvitsijoille.

− Kyllä se on raakaa, kun saa vain pussin käteen, kyllä sitä kaipaa sitä vertaistukea ja keskustelua, että itse olen käynyt täällä aina kahvilla ja olen saanut täältä tuttavia ja ystäviä, siis tosi ihana paikka, sanoo helluntaiseurakunnalta ruokaa hakemassa käynyt Tanja Anttila

Anttila on yksinhuoltaja, jolla on kolme kouluikäistä poikaa, joista kaksi on erityislapsia. Koronatilanne ja koulujen sulkeminen on vaikuttanut hänen elämäänsä kovasti. 

− Oli aika yllättävää, että ykskaks joutuu tällaiseen tilanteeseen. Ruokaa kuluu tosi paljon, Anttila sanoo.

Suuri osa vapaaehtoisista riskiryhmää

Ruokajakelun järjestäminen on hankalaa siksikin, että suuri osa vapaaehtoisista on yli 70-vuotiaita ja nyt siis poissa remmistä. 

Nyt jakelu hoidetaan niin, että ihmiset, joilla on hygieniapassi, tekevät ruokakassit valmiiksi. Sen jälkeen ne viedään kylmiöihin ja jaetaan yksi kerrallaan hakijoille.

− On vaikeaa sanoa, mitä ihmiset ajattelisivat, jos tämäkin kiellettäisiin. On pienituloisia, joista on vaikeaa sanoa, miten he pärjäisivät ilman lahjoituksia, sanoo Hyväkello-ruokajakelun vapaaehtoistyöntekijä Hannu Rekilä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja