Mainos

Kolmelle ruotsalaisministerille esitetty epäluottamuslause tietovuotokohun takia

Ruotsissa kolme sosiaalidemokraattien ministeriä on saanut epäluottamuslauseen opposition porvaripuolueilta tietovuotokohun takia.

Epäluottamus kohdistuu infrastruktuuriministeri Anna Johanssoniin, puolustusministeri Peter Hultqvistiin ja sisäministeri Anders Ygemaniin.

Epäluottamuslause liittyy Ruotsia kuohuttavaan ajoneuvohallinnon tietovuototapaukseen. Ajoneuvohallinnon tietotekniikkapalvelujen ulkoistuksen yhteydessä hallinnon rekistereihin on ollut pääsy myös sellaisilla ulkomaisilla työntekijöillä, joiden taustoja ei ole tarkistettu turvallisuusnäkökohdista.

Ruotsin ajoneuvohallinnon entisen pääjohtajan Maria Ågrenin on kerrottu antaneen toissa vuonna hyväksyntänsä siihen, että arkaluonteisia tietoja suojaavasta lainsäädännöstä voidaan poiketa. Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo aloitti sittemmin esitutkinnan Ågrenin toimista.

Viime päivinä Ruotsissa on käyty vilkasta julkista keskustelua siitä, miten hallitus on menetellyt asiassa ja miten tieto tapauksesta on kulkenut eri ministerien välillä.

Epäluottamuksen läpimeno Ruotsin valtiopäivillä vaatisi valtiopäiväedustajien enemmistön eli vähintään 175 edustajaa 349:stä. Ruotsin neljällä porvaripuolueella on yhteensä 140 paikkaa parlamentissa, mutta jos opposition ruotsidemokraatit liittyvät rintamaan, olisi epäluottamuksen takana 187 edustajaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.