Kolmekymppiselle miehelle viisi vuotta vankeutta 13-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut kolmekymppisen miehen 5 vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä lapsenraiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 

Mies määrättiin korvaamaan uhrilleen, eli tekoaikaan 13–14-vuotiaalle tytölle 25 000 euroa korvauksia kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta.

Rikokset olivat tapahtuneet vuoden 2020 tammi–elokuun välisenä aikana Keski-Suomessa. Käräjäoikeuden tuomion mukaan mies oli hyväksikäyttänyt lasta ja ollut ainakin kolmella eri kerralla sukupuoliyhteydessä hänen kanssaan. 

Mies oli hakenut tytön sijoituspaikastaan, josta tyttö oli lähtenyt luvatta pois. Asunnollaan mies oli tarjonnut tytölle ja hänen ystävälleen muun muassa alkoholia ja kannabista.

Käräjäoikeus katsoi, että mies oli käyttänyt hyväkseen uhrinsa voimakasta päihtymystilaa ja piti tekoja kokonaisuutena arvostellen törkeinä.

Mies kiisti kaiken

Todistajana kuultiin uhrin ystävää, joka myöskin oli ollut paikalla miehen asunnolla. Todistajan mukaan ystävykset vierailivat miehen luona saadakseen häneltä päihteitä.

Miehen kiisti tarjonneensa tytöille minkäänlaisia päihteitä. Hänen mukaansa asunnolla oli kuunneltu musiikkia ja laitettu ruokaa. 

Tuomittu Abdul Ghafoor Karimi kiisti kaikki syytteet ja väitti, ettei osapuolten välillä ollut tapahtunut mitään seksuaalista.

Mies on valittanut käräjäoikeuden ratkaisusta Vaasan hovioikeuteen, joten tuomio ei ole vielä lainvoimainen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja