Mainos

Kolme naistuomaria pui Berlusconin seksijupakkaa

Italian pääministerin Silvio Berlusconin ahdinko syveni tänään, kun milanolainen tuomari määräsi poliittisen selviytymisen mestarin oikeuteen Italiaa kuukausia kuohuttaneen seksiskandaalin vuoksi.

Oikeus aikoo 6. huhtikuuta alkaen puida kolmen naistuomarin voimin syytteitä, joiden mukaan 74-vuotias pääministeri on ostanut seksiä alaikäiseltä yökerhotanssijalta. Samaan syssyyn pääministeriä syytetään virka-aseman väärinkäytöstä.

Syyttäjät vakuuttavat, että heillä on runsaasti näyttöä rikoksista. Heidän mukaansa Berlusconi maksoi Ruby Rubacuori (Sydänvaras) -taiteilijanimeä käyttävälle neitoselle seksistä, kun tämä oli vasta 17-vuotias. Kun poliisi otti tanssijan kiinni varkaudesta epäiltynä, pääministeri soitti poliisiasemalle ja yritti painostaa viranomaisia vapauttamaan tytön.

Pääministerin tukijat kävivät heti vastahyökkäykseen.

- Ei ole rikoksia tai uhreja, on vain välitön oikeudenkäynti... Mediaoikeudenkäynti, joka on jatkunut viikkoja, sanaili Berlusconin puolueen tiedottaja Daniele Capezzone.

- On selvää, että vaaleissa lyödyksi tullut vasemmistosiipi yrittää käyttää oikeutta pääministeriä vastaan. Se ei onnistu, Capezzone jatkoi.

Asianajajat aikovat valittaa tämänpäiväisestä päätöksestä vetoamalla muun muassa siihen, ettei milanolaisella oikeusistuimella ole toimivaltaa jupakassa.

Pääministeri piti Mubarakin lapsenlapsena

Italian laki kieltää seksin ostamisen alaikäiseltä. Pykälää rikkonutta uhkaa kolmen vuoden vankeus. Virka-aseman väärinkäytöstä vankeusrangaistus voi olla 6-12 vuotta.

Rubynä tunnettu Karima El Mahroug kiistää, että pääministeri olisi maksanut hänelle seksistä. Hän kuitenkin myöntää saaneensa ainakin 7 000 euroa oltuaan mukana juhlissa, jotka pidettiin pääministerin luksusasunnossa Milanon lähettyvillä.

Myös Berlusconi itse kieltää syyllistyneensä mihinkään laittomaan. Hän kertoo tosin soittaneensa milanolaiselle poliisiasemalle, mutta vain siksi, että uskoi tanssijattaren olevan Egyptin presidentin Hosni Mubarakin lapsenlapsi ja halusi Italian välttyvän diplomaattiselkkaukselta.

Veteraanipoliitikko ei myönnä maksaneensa seksistä - ei Ruby Sydänvarkaalle eikä ylipäätään kenellekään muullekaan.

- Työskentelen tauotta, ja jos joskus satun katsomaan kaunista tyttöä kasvoihin, on parempi, että pidän kauniista tytöistä kuin että olisin homo, vastasi Berlusconi marraskuussa tanssijatarskandaalin kirvoittamiin erovaatimuksiin.

Nuori mallityttö kuohutti 2009

Kerta ei kuitenkaan ole ensimmäinen, kun Berlusconia epäillään liian läheisestä kanssakäymisestä alaikäisen kanssa. Vuonna 2009 hänen nimensä liitettiin nuoreen mallityttöön Noemi Letiziaan.

Pääministeri vakuutti, ettei mitään sopimatonta tapahtunut. Veronica-vaimo sai silti tarpeekseen, koska aviomies oli hänen mukaansa ollut "toistuvasti suhteissa alaikäisiin".

Moni muukin italialaisnainen on vaimon tavoin saanut pääministerin toilailuista tarpeekseen. Viikonvaihteessa eri puolilla Italiaa järjestetyissä mielenosoituksissa sadattuhannet naiset vaativat pääministerin eroa.

- Jokainen minut tunteva nainen tietää kunnioitukseni heitä (naisia) kohtaan. Olen aina käyttäytynyt heitä kohtaan mitä huomaavaisimmin ja kunnioittavimmin, Berlusconi vastasi ja torjui erovaatimukset - jälleen kerran.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Mirja Sipisen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.