Kollegat muistelevat Juicea: "Neron kanssa ei ollut aina helppoa"

Suomalaismuusikko Juice Leskisen kuolemasta on kulunut tänään torstaina 24.11. tasan kymmenen vuotta. 

Juice Leskinen teki urallaan lähtemättömän vaikutuksen kotimaiseen musiikkiin ja hänen ikivihreät hittinsä soivat yhä säännöllisesti radioaalloilla. 

Juicesta on jäänyt lämpimät muistot myös hänen kollegoilleen. Mikko Alatalo soitti Juice Leskisen kanssa vuosina 1972–1975 toimineessa Coitus Int -yhtyeessä. Alatalo muistelee MTV.fille olleensa Leskisen ensimmäisiä ”diggareita”.

– Tajusin ”Jussin” erityisyyden jo silloin, kun soittelimme yhdessä Tampereen Domuksella. Huomasin, että siinä oli tyyppi, joka kuroi umpeen eron angloamerikkalaisen musiikin ja kovassa huudossa olleen kotimaisen käännösiskelmän välillä, Alatalo toteaa.

Ystävykset opettivat toisiaan: Leskinen opetti Alatalolle sanoittamista ja Alatalo taas opetti Leskiselle kitarasointuja.

– Opetin hänelle, miten soitetaan niin sanottuja dim-sointuja. Hän oppi, ja niin syntyi muun muassa Coitus Intin kappale nimeltä Per Vers, runoilija

Alatalo kuvailee Leskisen olleen paikoin hyvinkin kulmikas, mutta lojaali kaveri.

– Olimme ystäviä kuitenkin neljällä vuosikymmenellä. Neron kanssa ei ollut aina helppoa.

Mikko Alatalo muistelee lämmöllä Leskisen viimeisiä elinvuosia.

– Oli hienoa, että pääsimme tekemään musiikkia vielä hänen elämänsä loppumetreillä. Viimeisellä yhteisellä kiertueellamme hän sanoi haluavansa esittää kolme biisiä ja kertoa tunnin vitsejä. Sanoin, että kannattaa soittaa ennemmin tunti ja sitten kertoa niitä vitsejä vähemmän, Alatalo muistelee nauraen.

– Juicesta puhutaan aina, että hän vain joi viiniä ja istui nojatuolissa, mutta siitä ei kovin usein puhuta, että hän oli esimerkiksi kova matkustamaan ja laittamaan ruokaa. Hän matkusti pari kertaa maapallon ympäri.

– Jos Juice vielä eläisi, hän olisi varmaan surullinen nykyisistä listahiteistä. Biiseissä piti hänen mielestään olla aina tarina. Hän varmaan miettii pilven päällä, että mihin tämä maailma on oikein mennyt.

"Hän yritti tehdä minustakin tekstittäjää"

Myös Yö-yhtyeen nokkamies Olli Lindholm kertoo MTV.fille muistavansa Juicea lämmöllä. 

– Olimme ylimmät ystävät. Hän on kuitenkin tehnyt tekstit Ihmisen poika ja Tia Maria -kappaleisiin, Lindholm kertoo.

– Hän yritti ihan oikeasti tehdä minustakin joskus tekstittäjää, mutta ei onnistunut siinä. Ei ihan riittänyt lahjat, Lindholm muistelee hymyillen.

Läheisenä ystävänä Lindholm pääsi näkemään myös Juicen vaikeat puolet.

– 1980-luvulla me aika paljon ryypiskeltiin yhdessä. Sitten hän muuttui, eikä me enää hänen viimeisinä vuosinaan juuri tapailtu, Lindholm toteaa. 

– Hänessä oli se hankala puoli, mutta myös se todella sydämellinen puoli. Sellaisia ihmiset ovat. Uskon, että jokaisella hänet tunteneella on hänestä lämpimät muistot.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja