Kollegat kertovat: 12 ihmistä surmannut ampuja pesi hampaansa ja toivotti päivänjatkoja kollegoilleen vain hetki ennen veritekoa

Virginian ammuskelussa kuoli ainakin 12 0:33
Video: Ampumisen seurauksena kuoli 12 ihmistä.

Mies surmasi 12 ihmistä työpaikallaan Yhdysvalloissa Virginia Beachin kaupungissa. Kollegalleen hän toivotti mukavaa päivää vain hetkeä ennen veritekoaan.

Kollega Joseph Scottin mukaan ampuja DeWayne Craddock pesi hampaansa töissä tavalleen uskollisena perjantaina hieman ennen veritekoaan.

– Kysyin, kuinka hän jakseli, Scott kertoo.

– Hän sanoi olevansa ihan OK. Kyselin vielä hänen viikonloppusuunnitelmiaan, ja hän sanoi, ettei hänellä ole suunnitelmia. Lopuksi toivotimme toisillemme mukavaa päivää.

Keskustelun jälkeen Scott lähti kotiinsa.

Perjantai-iltapäivänä paikallista aikaa Craddock avasi tulen kaupungin hallintorakennuksessa. Craddock menehtyi poliisien kanssa käymänsä tulitaistelun pääteeksi, mutta sitä ennen hän onnistui kuitenkin surmaamaan 12 sivullista.

Teon motiivi ei ole vielä tiedossa.

Joseph Scott kuvailee Craddockia miellyttäväksi työkaveriksi. Virginian hallinnon mukaan Craddock oli kuitenkin tyytymätön työhönsä kaupungin insinöörinä.

Hän oli ollut samassa työpaikassa 15 vuoden ajan ja viime vuosina hän oli yhteyshenkilö kaupungin tiehankkeisiin liittyen.

Craddockin perhe on ollut järkyttynyt tapauksesta. Hänen vanhempansa eivät olleet tietoisia mahdollisista ongelmista työpaikalla. 

Lue myös:

    Uusimmat