Kolarissa vireillä olevaa kaivoshanketta vastustaa yli 51 000 ihmistä ympäri Suomen

Länsi-Lapissa Kolarin kunnanvaltuustolle luovutettiin tiistaina Hannukaisen kaivoshanketta vastustava adressi. Adressiin kerättiin viiden ja puolen vuoden aikana reilut 51 000 nimeä.

Nettiadressiin kertyi 13 500 allekirjoitusta. Äkäslompolossa Jounin Kaupalla kerättiin lähes 38 000 allekirjoitusta. Allekirjoittajat ovat ympäri Suomea.

Hannukainen Mining Oy suunnittelee rautakaivoksen perustamista Kolariin. Yritys on saanut kaivospiiriluvan, mutta ympäristölupaa hankkeella ei vielä ole.

Hankkeen ympäristölupa on tällä hetkellä Pohjois-Suomen aluehallintoviraston käsittelyssä, ja yhtiön Tukesilta saamasta kaivospiiripäätöksestä on valitettu Vaasan hallinto-oikeuteen.

Kolarin kunnanvaltuusto päättää kaivoshankkeen kaavoituksesta myöhemmin. Kaavan valtuustokäsittelyn aikataulu ei vielä ole tiedossa.

Ylen mukaan kaivosyhtiö haluaa aloittaa kaivoksen rakentamisen vuonna 2021 ja toivoo sen olevan toiminnassa vuonna 2023.

Edellinen kaivosta suunnitellut toimija Northland Mines Oy meni konkurssiin vuonna 2014, jolloin Hannukainen Mining osti hankkeen.

Kolarissa sijaitsee Ylläksen matkailualue sekä Pallas-Yllästunturin kansallispuisto.

Lue myös:

    Uusimmat