Mainos

Kolarikaan ei saanut Amandaa luopumaan ratissa tekstaamisesta – toinen kerta koitui kohtaloksi

Teinityttö joutui auto-onnettomuuteen puhelimen käytön takia kahdesti. Ensimmäisen kerran jälkeen hän vannoi, ettei enää tekstaisi ajaessaan.

Teinitytön traaginen tarina toimii varoittavana esimerkkinä muille autoillessa kännykkää käyttäville.

Amanda Clark uskoi, että hän pystyy ajamaan ja tekstaamaan samaan aikaan, kunnes joutui onnettomuuteen, josta kuitenkin selvisi säikähdyksellä.

Hän kirjoitti päiväkirjaansa, ettei enää ikinä tekstaisi ja ajaisi yhtä aikaa. Hän kertoi perheelleen, poikaystävälleen ja parhaalle kaverilleen, että hänestä tulisi parempi kuski.

– Luulin, että onnettomuus olisi toiminut herätyksenä. Ja toimihan se hetken aikaa, eikä hän käyttänyt puhelintaan. Hänestä kuitenkin tuli ajan mittaan taas itsevarmempi. Hän ajatteli, että koska selvisi kerran, mikään ei voisi pysäyttää häntä, Amandan äiti kertoo videolla.

Kun ensimmäisestä kolarista oli kulunut vuosi ja yksi päivä, teinityttö suistui tieltä uudestaan. Puhelintiedoista selvisi, että tyttö tekstasi onnettomuushetkenä.

Kolari oli kohtalokas, sillä Amandaa ei enää pystytty pelastamaan.

– Haluan kertoa hänen tarinansa ja että kaikki kuulevat sen. Puhelimen käyttö ajaessa on itsekäs teko, koska kyse ei ole pelkästään omasta hengestä, vaan myös muiden tien päällä olevien, tytön äiti toteaa.

Yhdysvalloissa on käynnissä kampanja, jonka avulla halutaan parantaa teinikuskien ajotapoja. Auto-onnettomuudet ovat maassa teini-ikäisten yleisin kuolemansyy.

Lähde: Fresno Bee

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.