Kokoomusedustaja syyttää hallitusta vitkuttelusta ja vaatii eduskuntaa jättämään joulutauon väliin: "Yrittäjät elävät epävarmuudessa toimeentulostaan"

3:05
Matkustusmallin korjattu esitys viivästyy – tätä se tarkoittaa matkailulle

Hallituksen esitys tartuntatautilain muuttamisesta maahantulon edellytysten osalta ei ehdi eduskunnan käsittelyyn ennen joulua. Tämä tarkoittaa, että asian käsittely venyy helmikuulle, eduskunnan istuntotauon jälkeiseen aikaan.

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Autto kritisoi menettelyä. Hän ei tiedotteensa mukaan voi hyväksyä “Marinin hallituksen vitkuttelua” tilanteessa, jossa erityisesti matkailualan yrittäjät ja työntekijät elävät epävarmuudessa toimeentulostaan ja kaipaavat selkeitä lisätietoja maahantulorajoituksista.

Hänen mielestään eduskunnan ja hallituksen työskenneltävä tarvittaessa myös tammikuussa.

– Ei voi olla niin, että eduskunta ei kokoonnu tammikuussa, kun samaan aikaan suomalaiset ja aivan erityisesti matkailualan yrittäjät ja työntekijät elävät epävarmuudessa toimeentulostaan, Autto sanoo.

Esitys ahdingosta selviämiseen

Puoluevaltuuston puheenjohtajan mukaan hallituksen tulisi tuoda eduskunnalle pian esitys siitä, miten matkailualan ahdinkoa helpotetaan.

– Koronavirusrokotukset käynnistyvät Britanniassa jo ensi viikolla ja muu Eurooppa tullee seuraamaan hyvin pian perässä. Suomen pitää kyetä reagoimaan muuttavaan tilanteeseen ja esimerkiksi virusta vastaan rokotetuilla tai terveeksi testatuilla tulee olla mahdollisuus matkustaa turvallisesti, Autto sanoo tiedotteessa.

Hallitus linjasi jo syyskuussa, että nykyinen sisärajavalvonta korvataan maahantulijoiden testaukseen perustuvalla mallilla, joka ei huonontaisi Suomen tautitilannetta, mutta helpottaisi matkailua Suomeen – mutta tautitilanne pysyisi kontrollissa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja