Mainos

Kokoomus pudotti Ville Niinistön IL:n suosiokyselyn hopeasijalta: "Tehtiin tällainen oma"

0:45

Iltalehden teettämän kyselytutkimuksen mukaan Petteri Orpo olisi suomalaisten suosikkiehdokas seuraavaksi pääministeriksi. Lähes yhtä paljon kannatusta keräsi vihreiden Ville Niinistö. Kokoomus päätti kuitenkin laittaa tutkimuksen kärkikolmikon uusiksi Twitterissä julkaisemassaan päivityksessä.

Iltalehti tilasi Taloustutkimukselta mielipidekyselyn, jolla tahdottiin selvittää, kuka on suomalaisten suosikkiehdokas seuraavaksi pääministeriksi.

Eniten ääniä keräsi Kansallisen Kokoomuksen tuore puheenjohtaja Petteri Orpo, joka sai yhteensä 32 prosentin kannatuksen

Toiseksi suosituimmaksi nousi vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö, jonka kannatus oli 30 prosenttia, eli vain kaksi prosenttiyksikköä vähemmän kuin Orvolla.

Kokoomus kuitenkin jätti Niinistön keräämät äänet huomiotta ja julkaisi Twitterissä päivityksen, jossa Petteri Orvon jälkeen suosituimmaksi nostettiin keskustan Juha Sipilä (27 prosentin kannatus) ja SDP:n Antti Rinne (20 prosentin kannatus).

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Niinistö: "Tuskin sattumaa"

Kokoomuksen viestintäpäällikkö Pauliina Pulkkinen kertoo, että Niinistö pudotettiin tuloksista pois, sillä hän jättää tehtävänsä vihreiden puheenjohtajana ensi kesänä.

Pulkkisen mukaan päivitykseen valikoitui puoluejohtajat, joiden voidaan olettaa olevan puolueidensa puheenjohtajina vielä vuoden 2019 eduskuntavaalien aikaan.

– Siinähän on kolme niistä valittu, jotka oletettavasti ovat 2019 ehdokkaana. Ville Niinistö jättää hommat 2017, eli ensi vuonna. Ihan tehtiin tällainen oma (listaus), kun hän ei ole käytettävissä. 

Kokoomuksen julkaisema päivitys antaa vaikutelman, että Orpo olisi kiilannut mielipidetutkimuksen kärkeen selkeällä erolla toiseksi tulleeseen. Todellisuudessa hän sai äänestyksessä kuitenkin vain kaksi prosenttiyksikköä suuremman kannatuksen kuin Niinistö.

Niinistö ei usko jääneensä pois kokoomuksen esittelemästä kärkikolmikosta sattumalta.

– Erityisesti kokoomus näyttää olevan kovasti huolissaan vihreiden kasvaneesta kannatuksesta, kun olemme gallupeissa ohittaneet kokoomuksen Helsingissä selvästi. Kuntavaaleissa kamppailemme pääkaupungin suurimman puolueen asemasta. Laajemminkin monissa kunnissa kannatuksemme on nousussa.

– Luulen, että kokoomus ei haluaisi kauheasti puhua vihreistä, kun sivistysporvarit ovat yhä enemmän siirtyneet meidän tueksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.