Mainos

Kokoomus ja keskusta kuittailevat toisilleen verolinjasta - "Kesäkokousretoriikan piikkiin"

1:52

Kokoomuksessa ihmetellään hallituskumppani keskustan veropuheita.

Ensi viikon budjettiriihi on kulman takana, kokoomus on ehdottanut 300 miljoonan euron tuloveronkevennyksiä ensi vuonna, jotta kenenkään verotus ei kiristy, kun kiky-sopimus korottaa työeläkemaksuja.

Keskustan ryhmänjohtaja Antti Kaikkonen sanoi tänään keskustan kesäkokouksessa Vantaalla, että keskusta ei kaipaa mittavia veronkevennyksiä ja vaati pieni- ja keskituloisten painottamista.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo sanoi kesäkokouksessa Oulussa, että 300 miljoonan veronkevennykset eivät ole liian suuria. Hän väläyttää samantyyppistä painotusta kuin keskusta. Työttömyysvakuutusmaksujen alentaminen vähentäisi tarvittavien veronkevennysten summaa.

- Kun tiedetään että työllisyys on parantunut huomattavasti, niin työttömyysvakuutusmaksuja on kertynyt paljon. Tapahtuuko sillä suunnalla jotain, joka voisi helpottaa 300 miljoonan puhdetta, mutta ne nähdään aikanaan ja tehdään rauhassa tätä työtä. Ehkä puheet ylisuurista veronkevennyksistä pistän kesäkokousretoriikan piikkiin, sanoi Orpo toimittajille Oulussa.

Orpo ei lämpene uudelle Lex Lindströmille

Työministeri Jari Lindström (sin.) on ehdottanut niin sanottua Lex Lindström kakkosta eli iäkkäiden pitkäaikaistyöttömien päästämistä eläkkeelle. Orpo ei ainakaan tässä vaiheessa lämpene ehdotukselle.

- Minun mielestäni meidän pitää ensin keskittyä siihen, että saadaan tutkittua tietoa ja kun meillä on selkeää tutkittua tietoa, niin sen jälkeen pohtia tätä eläköitymistä. On selvää, että jos on täysin työkyvyn menettänyt niin silloin se (eläkkeelle päästäminen) on mahdollista, mutta tämän pitäisi olla järjestys, sanoi Orpo.

Ensi vaalikaudella toteutettavaksi kokoomus ehdottaa hoivavapaajärjestelmää. Tuki olisi tarkoitettu tilanteisiin, jossa työntekijä hoitaa läheistään tilapäisesti esimerkiksi oman vanhemman leikkauksen yhteydessä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja