Kokoomuksen reaktio, yhdeksän naisen kertoma ja Wille Rydmanin puolustus – näin kansanedustajan kohua puidaan somessa

Petteri Orpo kertoo kokoomuksen selvittävän kansanedustaja Wille Rydmaniin kohdistetut syytökset 2:23
Katso myös video: Kansanedustaja Wille Rydmanin väitetään käyttäytyneen epäasiallisesti nuoria naisia kohtaan – näin kokoomuksen johto kommentoi asiaa

Kokoomuslaiseen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Wille Rydmaniin liittyvä kohu on herättänyt laajasti keskustelua myös sosiaalisessa mediassa. MTV Uutiset keräsi tapauksesta kirjoitettuja tviittejä tähän artikkeliin.

Useat nuoret naiset kertoivat viikonloppuna Helsingin Sanomien artikkelissa kokoomuksen kansanedustajan Wille Rydmanin ahdistavalta tuntuneesta käytöksestä. Lehtijutun mukaan Rydman näyttää toistuvasti hakeutuneen alaikäisten tyttöjen seuraan. Haastateltavat kertovat jutussa, että Rydman olisi tuputtanut alkoholia ja käyttäytynyt asiattomasti tai ahdistavasti. 

Moni tviittaaja on artikkelin myötä nostanut esiin faktan, että Rydmanin käytöksestä puhui artikkelissa yhdeksän naista yhteneväisellä sisällöllä. Voiko yhdeksän haastateltavaa valehdella tai puhua vääriä tietoja poliisille samaan aikaan?

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Kokoomuksen reaktio ja toiminta Rydmanin käytökseen liittyvien epäilyjen suhteen on myös keskustelun ytimessä. Onko kokoomus tehnyt tarpeeksi?

Politiikan tutkija Erkka Railo pohtii tviitissään puolueen vastinetta syntyneeseen kohuun. Hänen mukaansa mahdollinen kohu on ollut puolueella jo pidempään tiedossa.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Kritiikkiäkin HS:n juttua vastaan esitetään. Entinen kokoomuspolitiikko ja ministeri Kimmo Sasi on nostanut esiin poliisin aiheesta aloittaman esitutkinnan, joka oli sittemmin lopetettu. Rikosta ei ole todettu tapahtuneen, eikä rikostutkinnan aloittaminenkaan ole MTV Uutisten haastatteleman rikosoikeuden professori Matti Tolvasen mukaan todennäköistä.

Toimittaja Sanna Ukkola nostaa esiin sen, että alkuperäisessä Helsingin Sanomien jutussa ihmisiä on haastateltu anonyymisti. Kaksi yhdeksästä naisesta esiintyi artikkelissa tosin nimellään.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Ylen Uutisten toimittaja sekä ahkera Twitterin käyttäjä Merja Niilola on pohtinut tviitissään mappikaappia sekä arkistoituja keskusteluja, joista on ollut kohun aikana keskustelua julkisuudessa.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Wille Rydman itse on kommentoinut sunnuntain jälkeen asiaa vain sosiaalisessa mediassa ja omassa blogissaan. Hän kirjoitti eilisiltana Facebookiin muun muassa, että "Minusta nyt maalattu kuva ei ole tosi ja minusta on esitetty kertakaikkisen valheellisia väitteitä".

Lue myös:

    Uusimmat