Mainos

Kokoomuksen Multala: Päiväkotien henkilöstömitoituksen heikennys tämän hallituksen "häpeäpilkku"

Viiden ammattiliiton yhteinen mielenilmaus sulki keskiviikkona pääkaupunkiseudulla yli sata päiväkotia. Päiväkodeissa työskentelevät osoittivat mieltään varhaiskasvatuslakiesitystä vastaan vedoten lasten turvallisuuteen ja eri ammattiryhmien tasa-arvoisuuteen. 

– Tämä vie siihen, että nykyisistä lastenhoitajista, joita on henkilöstöstä kolme viidesosaa, on jatkossa enää kolmannes. Lapsen näkökulmasta se tarkoittaa turvattomuutta. Ryhmäkoot kasvavat ja sitä myöten henkilöstö kuormittuu, arvioi Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki lain vaikutuksia.

Ryhmäkoot puhuttivat

Ay-väkeä risoi erityisesti nykyiset ryhmäkoot. Niihin halutaan muutos.

Paikalle kokoontui tentattavaksi sivistysvaliokunnan jäseniä. Opposition edustajat luonnollisesti kritisoivat lakiesitystä, mutta myös hallituksen riveissä koettiin itsekriittisyyttä.

Kokoomuksen Sari Multala piti hallituksen aiemmin tekemää päätöstä päiväkotien henkilöstömitoituksen heikentämisestä nykyisen hallituksen häpeäpilkkuna.

Tähän vasemmistoliiton Li Andersson vastasi kysymällä, että eikö hallitus aio korjata myöntämäänsä virhettä.

Puhuja toisensa perään kannusti väkijoukkoa kamppailemaan parempien palkkojen puolesta. 

Uutta varhaiskasvatuslakia on perusteltu muun muassa sillä, että tutkimusten mukaan alan korkea koulutus on yksi varhaiskasvatuksen keskeinen laatutekijä. Lakiesityksellä tavoitellaan koulutustason nostamista niin, että tulevaisuudessa kaksi kolmesta päiväkodin työntekijästä on korkeakoulutettuja.

Nykyhenkilöstön kelpoisuudet säilyvät ja tehtäväkuvia selkeytetään. Henkilöstömitoitus pysyy nykyisen kaltaisena. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.