Kokoomuksen Kai Mykkänen kommentoi kansanedustajien rikostutkintoja – ihmettelee Halla-ahon puolustelevia kommentteja: "Annetaan poliisin nyt tutkia"

Eduskunnan syysistuntokausi on juuri alkanut ensimmäisellä täysistunnolla. Kokoomuksen kansanedustaja Kai Mykkänen kommentoi MTV Uutisille neljään kansanedustajaan kohdistuvaa tutkintaa.  

Istuntokausi alkaa tänä vuonna erikoisissa merkeissä, sillä poliisilla on tutkinnassa neljän istuvan kansanedustajan puheita ja nettikirjoituksia. Kaikkia epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Mykkänen kommentoi asiaa MTV Uutisille ennen istuntokauden alkua.

– On olennaista, että ei eduskuntasalissa, eikä sen ulkopuolella, kiihoteta kansanryhmää vastaan.

Pitää Halla-ahon puheita erikoisena

Mykkänen pitää erikoisena, että perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho näyttää tuomitsevan poliisin tutkinnan koskien kansanedustaja Juha Mäenpään (PS) kirjoituksia.

– Annetaan poliisin nyt tutkia, Mykkänen kommentoi. 

Mykkänen ei ole huolissaan siitä, että istuntosaleissa puhe äityisi liian kärkkääksi, vaan huomiota tulisi kiinnittää keskusteluun sosiaalisessa mediassa. 

– Meidän pitäisi oppia katsoa toisiamme silmiin ja muistaa, että ruudun takana on toinen ihminen, jolla on sydän ja henki, vaikka se sosiaalisen median näppäimistöllä unohtuu, Mykkänen kommentoi. 

Lue myös:

    Uusimmat