Kokoomukselta tyly tuomio hallituksen koronaohjeille: Täysi sekamelska

Kokoomukselta tyly tuomio hallituksen koronaohjeille: Täysi sekamelska 2:47
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi hallituksen koronatoimia.

Kokoomus ihmettelee hallituksen ja aluehallintovirastojen erilaisia korona-linjauksia. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen (kok.) pelkää korona-ohjeiden menettävän uskottavuutensa, kun kenellekään ei tunnu olevan selvää, mitä ohjeita pitäisi noudattaa.

Kai Mykkänen nosti ongelman esiin kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Tampereella. Hänen mielestään on aivan kestämätöntä, että hallitus ja viranomaiset setvivät poikkeavia korona-linjauksiaan julkisesti.

– Meillä on täysi sekamelska. Erityisesti kulttuuritapahtumien ja nuorten harrastusten osalta. Mitä rajoituksia pitäisi noudattaa, onko kahden metrin turvaväli olemassa vai ei, Mykkänen ihmetteli.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) on todennut, että Suomen korona-tilanne on edelleen veitsenterällä. Mykkäsen mielestä korona-tilanne on rokotusten kautta parantunut, mutta hallituksen toiminta vaarantaa korona-ohjeiden uskottavuuden.

– Veitsenterällä ollaan viestin selkeyden ja läpimenon osalta,  kun hallitus ja AVI:t kiistelevät julkisuuden kautta. Silloinhan kansalaisille jää täysin epämääräinen käsitys siitä, että kuka tässä on oikeassa ja onko tällä keisarilla oikeasti vaatteita, Mykkänen totesi.

Koronapassi käyttöön ja testit apteekkeihin

Kokoomus haluaa myös koronapassit nopeasti käyttöön ja lisää testejä. Kokoomuksen mielestä myös apteekit voitaisiin valjastaa mukaan korona-testaukseen

– Koronapassi toimii muualla, miksei Suomessa. Testausten määrällä pystytään rajoittamaan koronan leviämistä, miksei sitä edistetä Suomessa. Ja rajoitusten sääntöjen selkeä viestintä ei voi olla mahdoton tehtävä, puheenjohtaja Petteri Orpo (kok.) luetteli.

Orpon mukaan jatkuvat rajoitukset haittaavat yhteiskuntaa laajasti. Vaikutukset heijastuvat työllisyyteen, talouteen ja jopa mielenterveyteen. Siksi koronapassi ja riittävä testaus ovat hänen mielestään tärkeitä.

– Tällä me saataisiin Suomi auki, pyörät pyörimään, seniorit pääsisivät kodeistaan kirjastoihin ja teattereihin, yrittäjä voisi yrittää, muusikko soittaa. Siksi tämä on tärkeää, perusteli Orpo.

Lue myös:

    Uusimmat